Ausztria túrós tészta deluxe-a, a stíriai metélt

Itt az ősz és a begubózós komfort foodok időszaka, a szezonnak pedig tökéletes kezdése lehet ez a mennyeien szaftos stíriai metélt. A házilag gyúrt tészta itt alap!

Valahogy egy pár napja erőt vett rajtam a vágy, hogy túrós tésztát készítsek, méghozzá házilag gyúrt tésztából – mint ahogy nagymamám csinálta régebben, mert annak nincsen párja. Ekkor jutott eszembe, hogy a stíriai metélt hónapok óta ott csücsül az elkészítendő receptek listám élén, mindeddig teljesen elhagyatva. Összeadtam hát az egy meg egyet, és belevágtam a stájer túrós tészta gyártásba!

A stíriai metélt receptjéért kattints a fotóra!

A stíriai metélt ugyanis ízben nagyonis hajaz a mi (édesen fogyasztott) túrós tésztánkra, annyi különbséggel, hogy itt a túró már magába a tésztába van belegyúrva, így sokkal teltebb, és gazdagabb a végeredmény. Merthogy a tésztához ugye valamilyen öntet is dukál, magában mégsem esszük, az osztrákok megoldása erre pedig, hogy egy csodálatosan krémes vaníliasodóval sütik össze a magában sem éppen rossz tésztát.

A végeredmény persze önmagáért beszél, talán még nem is ettem ennyire szaftos, édes tésztaspecialitást, amiben a habtejszín az, ami szerény véleményem szerint a csodát véghez viszi. Ha szeretitek, nyugodtan tegyetek mazsolát is a krémbe, bevallom, én kihagytam, mert a hideg kiráz a megduzzadt mazsolaszemektől.

Receptért katt a fotóra!

A mindent belengő vanília- és citromillat pedig csak kellemes apróság, ami már-már karácsonyi hangulatot teremt a konyhában.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...