Így maradt Audrey Hepburn élete végéig ilyen vékony

Audrey Hepburn kora ikonja, státuszszimbóluma volt – és a mai napig az. De mitől volt ennyire gyönyörű vékony? A válasz több összetevős.

Audrey Hepburnről reméljük, nem kell magyaráznunk, kicsoda. Amellett, hogy ikonikus, Oscar-díjas színésznő, híres volt humanitárius, emberbarát tevékenységéről is, ezen túl pedig olyan státuszszimbólummá vált a divat területén, hogy azóta sem kevés nőt inspirál külseje, öltözködése, stílusa – általában mindhiába, hiszen ezt a kisugárzást képtelenség utánozni. De vajon hogy maradt ilyen vékony testalkatú élete végéig?

Balett, adottságok, háborús múlt – ez mind közrejátszott vékonyságában (Getty)

Filigrán, őzike, vékony alkata együtt járt balettos múltjával és szerencsés adottságaival is – sokan megvádolták evészavarokkal is, de úgy tűnik, tévesen. A People magazin cikkéből kiderül, hogy bizony szeretett enni, és még csak diétáznia sem kellett.

„Imádta az olasz konyhát, a tésztákat. Sok gabona, kevés hús. Mindenből egy pici" – meséli fia, Luca Dotti.

Robert Wolders viszont, aki 1980-tól haláláig volt Hepburn élettársa, inkább a csokira, az edzésekre és a whiskyzésekre emlékszik elevenen:

„Sok gabona, kevés hús. Mindenből egy pici." (Getty)

„Mérföldeket sétáltunk, nagyon jól bírta. Jó volt az anyagcseréje, sose edzett kényszeresen, nem volt olyan, hogy azt mondta volna: „Ma 5 mérföldet KELL sétálnom" – emlékezett vissza Hepburn egykori élettársa.

Sose diétázott, reggelire barnakenyeret ettünk lekvárral, ebédre csirke, borjú vagy valamilyen tésztaféle volt a kertből szedett zöldségekkel, vacsorára pedig leves és szintén csirke meg zöldségek.

„Vacsora után szívesen nassolt csokit, főzőcsokit ráadásul, hozzá pedig egy-két ujjnyi skót whiskyt ivott."

Rusztikus ír barna kenyér

Ez az édeskés, rusztikus kenyér a hagyományos kísérője az ír reggeliknek, az ír marhagulyásnak és a főzeléknek is beillő chowdereknek, például a fish chowdernek, az aznapi fogásból, ...

80 fokos csirkecombok

Avagy hogyan érjünk haza a kirándulásból a csábító ebéd illatára. Jól hangzik, ugye? Hétvégén túrázás előtt bedugtam a combokat a sütőbe, és mire fáradtan-éhesen ...

Hepburn túlélte a II. világháború borzalmait, az éhínséget – családja szerint ez vékony testalkatának egyik fő magyarázata. Hepburn édesanyja holland bárónő volt, apja sajnos korán elhagyta őket, 11 évesen, kislányként pedig épphogy túlélte Hollandia német megszállását.

„Épphogy túlélte a háborút." (Getty)

Épphogy túlélte a háborút. Jobb híján tulipángumóval, csalánnal, vízzel próbálta megtölteni a gyomrát. Ödémás volt és sárgaságban is szenvedett, és élete végéig vérszegény volt

– meséli fia.

Annyi idős volt akkoriban, mint Anna Frank. „A lány, akinek nem sikerült túlélni, nekem viszont igen" – mondogatta. Ilyenkor elcsuklott a hangja, szemei pedig könnybe lábadtak.


Még több életmódcikk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Panettone cukorbetegeknek

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...