Ezek lettek idén a legjobb vidéki éttermek

Két balatoni hely is felkerült az Audi-Dining Guide Top 10 vidéki éttermeinek listájára.

Az Audi-Dining Guide Top 100 Étteremkalauz idén is megválasztotta az ország legjobb vidéki éttermeit. A Top 10-es listára két balatoni étterem is felkerült, érdemes azonban Tatára, Encsre, Turára és az Őrségbe, vagy akár Somlóvásárhelyre is ellátogatnunk a legminőségibb ételekért és szolgáltatásokért – derül ki a Sokszínű vidék cikkéből.

A legjobb vidéki éttermek listája következik (Fotó: Platán Gourmet Restaurant)

Íme a legjobb vidéki éttermek listája:

  1. Platán Gourmet Étterem – Tata
  2. 42 Restaurant&Bar – Esztergom
  3. Clarisse – Tura
  4. Anyukám Mondta – Encs
  5. Pajta – Őriszentpéter
  6. Sauska 48 – Villány
  7. Platán Bisztró – Tata
  8. Kistücsök Étterem – Balatonszemes
  9. Kreinbacher Birtok – Somlóvásárhely
  10. Mór24 – Balatonfüred

Egy ország gasztronómiai térképén szereplő összes éttermet nagyon nehéz összehasonlítani egymással. Ezért az Audi–Dining Guide TOP100 Étteremkalauz pontszámainak kialakításánál azt is figyelembe vesszük, hogy az adott éttermi típustól elvárható színvonalhoz képest milyen teljesítményt nyújt. A teljesítmények pontozásakor az éttermek minőségének összehasonlítása mellett azt a szempontot is értékeljük, hogy az étterem mennyire azonosítható azokkal az ígéretekkel, amelyeket magáról állít

– mondta Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója.

Címlap: Platán Gourmet Restaurant/ Facebook


Olvasd el a legjobb éttermek vezetőivel készült interjúinkat:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...