Ezek lettek idén a legjobb vidéki éttermek

Két balatoni hely is felkerült az Audi-Dining Guide Top 10 vidéki éttermeinek listájára.

Az Audi-Dining Guide Top 100 Étteremkalauz idén is megválasztotta az ország legjobb vidéki éttermeit. A Top 10-es listára két balatoni étterem is felkerült, érdemes azonban Tatára, Encsre, Turára és az Őrségbe, vagy akár Somlóvásárhelyre is ellátogatnunk a legminőségibb ételekért és szolgáltatásokért – derül ki a Sokszínű vidék cikkéből.

A legjobb vidéki éttermek listája következik (Fotó: Platán Gourmet Restaurant)

Íme a legjobb vidéki éttermek listája:

  1. Platán Gourmet Étterem – Tata
  2. 42 Restaurant&Bar – Esztergom
  3. Clarisse – Tura
  4. Anyukám Mondta – Encs
  5. Pajta – Őriszentpéter
  6. Sauska 48 – Villány
  7. Platán Bisztró – Tata
  8. Kistücsök Étterem – Balatonszemes
  9. Kreinbacher Birtok – Somlóvásárhely
  10. Mór24 – Balatonfüred

Egy ország gasztronómiai térképén szereplő összes éttermet nagyon nehéz összehasonlítani egymással. Ezért az Audi–Dining Guide TOP100 Étteremkalauz pontszámainak kialakításánál azt is figyelembe vesszük, hogy az adott éttermi típustól elvárható színvonalhoz képest milyen teljesítményt nyújt. A teljesítmények pontozásakor az éttermek minőségének összehasonlítása mellett azt a szempontot is értékeljük, hogy az étterem mennyire azonosítható azokkal az ígéretekkel, amelyeket magáról állít

– mondta Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója.

Címlap: Platán Gourmet Restaurant/ Facebook


Olvasd el a legjobb éttermek vezetőivel készült interjúinkat:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...