Egy egyszerű tennivaló az árvácskáddal, hogy őszig hozza a virágokat

Az árvácskában az a legjobb, hogy nemcsak ősszel, hanem már tavasszal színesíti az életünket végtelen színkombinációjával, azonban érdemes kora tavasszal egy kis extra figyelmet fordítani rá, hogy több hónapon át virágozzon.

Árvácska vásárlására nemcsak ősszel adhatjuk a fejünket, hanem a tavasz beköszöntével is, ilyenkor viszont a csalóka időjárás miatt nem ajánlott rögtön a szabadba kiültetni növényünket. Ahhoz, hogy kellően felvértezve kerüljön a friss levegőre, mutatunk egy tuti módszert, amit hosszas virágzással hálál meg!

Árvácska
Egy egyszerű tennivaló az árvácskáddal, hogy őszig hozza a virágokat

Az árvácska sokak kedvenc virága, hiszen vidám színeivel sok örömöt hozhat a mindennapokba, emellett nem igényel különösen nagy figyelmet. Ha tavasszal veszünk egy vagy több palántát, akkor érdemes bevetni egy módszert, hogy egészen a nyár végéig kitartson, és a hűvösebb augusztusi napok se szegjék kedvét a virágzásban.

Levegőztessük!

Ehhez annyit kell tenni, hogy a frissen vásárolt palántákat naponta néhány percre ki kell vinni a hűvösebb levegőre, és ezt 3-4 napig megismételni.

Így képesek megszokni a változó hőmérsékletet, és fokozatosan alkalmazkodni is hozzá, ezért ha nyáron esős, hűvösebb napok köszöntenek be, akkor sem fogják felmondani a szolgálatot a hőingadozástól.

Az árvácska gondozása

Fontos, hogy megfelelő méretű cserepet, edényt válassz az árvácska számára, és inkább legyen nagyobb, mint kisebb az árvácskának szánt hely.

Szereti a jól szellőző, tőzegalapú virágföldet, és nem szabad túllocsolni, mert a pangó víz gyökereinek rothadásához vezet.

Kevesebb vizet igényel a hűvösebb időben, virágzásához napfényre is szüksége van, de félárnyékos helyen is jól érzi magát. Az elszáradt virágokat csipkedd le, ezzel serkented az újak fejlődését!

Forrásunk volt.


Még több növényes érdekesség itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...