Ezekkel bővülhet az árstoppos élelmiszerek listája

A miniszterelnök péntek reggel előrebocsátotta, hogy a kormány újabb élelmiszerekre tervezi kiterjeszteni az árstopot.

A Kossuth Rádióban adott interjújában a miniszterelnök előrebocsájtotta, hogy a kormány újabb élelmiszerekre tervezi kiterjeszteni az árstoppot. Az Index utánajárt, melyek azok a termékek, amelyek a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8 százalékos tehéntej közé tartozhatnak majd.

Bővülhet az árstoppos termékek listája

Az index szerint a legvalószínűbb, hogy a tojás és a burgonya kerülhet fel a hatósági áras listára, igaz, többen megemlítették a trappista sajtot is.

Ugyancsak elhangzott: az eddigi kormányzati logikát követve lenne ráció olyan alapvető élelmiszerekre is kiterjeszteni az intézkedést, mint a kenyér, a száraztészta vagy akár a rizs.

Szeptemberben 20,1 százalék volt az infláció, azaz ennyit emelkedtek a fogyasztói árak tavaly szeptemberhez képest. Ezen belül az élelmiszerek 35,2 százalékkal drágultak.

A mostani módosításokkal várhatóan érintett termékekre szűkítve a kört a sajt 68 százalékkal került többe a múlt hónapban, mint egy évvel korábban, míg a tojásnál 53,7 százalék a különbözet. Viszonyításképp a kenyér ára 76,2 százalékkal ment fel, a tejtermékeké, úgymint a vajé, vajkrémé 66,3 százalékkal, a margariné 61,2, a száraztésztáé pedig 60,2 százalékkal.

Az idényáras élelmiszerek (burgonya, friss zöldség, friss hazai és déligyümölcs) egyetlen hónap alatt – augusztusról szeptemberre – 4,7 százalékkal kerültek többe.

Forrásunk volt.


Még több aktualitás:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...