Megvan a dátum, mikortól lesz olcsóbb a tojás és a krumpli

Úgy tűnik, előbb érvénybe lép a rendelet, mint gondoltuk. Ekkortól lesz hatósági áras a tojás és a burgonya is.

A szerda kormányinfón kiderült, hogy az eddigiek mellett újabb két alapélelmiszer lesz hatósági áras: felkészül a burgonya és a tojás. Azt viszont eddig nem tudtuk, mikortól lesz érvényes a rendelet.

Megvan a dátum, mikortól lesz olcsóbb a tojás és a krumpli

A kormány új szabályzása alapján a tojás és az étkezési burgonya bruttó kiskereskedelmi ára nem lehet magasabb a kereskedő által 2022. szeptember 30-án alkalmazott árnál. Kötelező az árcsökkentés a kereskedőknek, egy kitétellel: a termelői piacokon nem kell alkalmazni a hatósági árat – írja a Napi.hu.

Hogy mikor lépnek érvénybe az új árak?

Már november 10-e, csütörtöktől számíthatunk a hatósági árakra, a bővített lista így néz majd ki:

  • friss tojás (minden méret),
  • étkezési burgonya (kivéve újburgonya),
  • liszt,
  • napraforgóolaj,
  • sertéshús,
  • csirkehús,
  • 2,8 százalékos UHT tej,
  • kristálycukor.

Az árstopok 2022. végéig lesznek érvényben, esetleges meghosszabbításukról a kormány decemberben dönthet.

Krémes burgonyapüré

Az egyik, ha nem "a" legnépszerűbb köret a krumplipüré. Mindannyian máshogy készítjük, van, aki teljesen csomómentesen szereti, más darabkákkal, sokan vajjal krémesítik, mások tejjel, ...

Na de mennyivel lesz olcsóbb a burgonya és a tojás?

A tojásnál 25 százalékkal, a burgonyánál 10 százalékkal csökkennek majd az árak, emiatt pedig hozzávetőlegesen 0,1-0,2 százalékkal csökken majd az infláció.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...