-
1.
Itthon tejföl, külföldön smetana és crema...de melyik az igazi?
Bolti, piaci, kék dobozos sovány, piros zsíros, netán extra 25%-os zsírtartalmú. Imádjuk, mindenhogy, minden formában, minden ételhez. A mi mesteri tejtermékünk utánozhatatlan, de léteznek kihívói.
-
2.
Készíts egyszerre több buggyantott tojást, ahogy Martha Stewart
Martha Stewart már hosszú ideje osztja meg háztartási praktikáit a nagyvilággal, de úgy tűnik még mindig van egy-két trükk a tarsolyában. Ezúttal azt árulta el, miként lehet egyszerre több buggyantott tojást főzni.
-
3.
Fahéjas csigákkal keretezett almás pite – az almaszezon sütisztárja
Omlós tészta fahéjas vajjal tekerve, ez adja az almás pite testét. Nézzük, milyen munkafolyamatokból áll össze a süti elkészítése, és mire ügyeljünk közben!
-
4.
Így lesz tökéletes a galuska és a nokedli egy profi séf szerint
Faék egyszerűségű köretek, amiket pillanatok alatt össze lehet dobni, de minél egyszerűbb egy étel, annál többet számít, hogyan és miből készül. Vegyük át egy profi segítségével, mire kell figyelni!
-
5.
Itt a hideg idő, készíts meleg salátákat – mutatjuk, hogyan
Nyáron a hideget kívánjuk, ősszel és télen pedig egyre inkább a meleget. Főleg, ha ételekről és italokról van szó. A legtöbb fogásnak megvan a maga hidegen és melegen tálalt verziója (az nem számít, ha lusták voltunk megmelegíteni), így a salátáknak is.
-
6.
Ezért várd meg mindig, hogy teljesen kihűljön a sütemény
Ha a süteménysütésről van szó, az egyik legfontosabb kulcsszó a türelem. De könnyű azt mondani: amikor ott díszeleg a pulton egy elképesztő piskóta, az utolsó dolog, amit csinálni akarunk vele, az a várakozás. Pedig nagyon megéri.
-
7.
Így tedd sós ételekbe az almát, ha már nagyon unod a pitét
Itt az ősz, bőségesen hullik az alma a fákról, egyenesen a konyhánkba. De mihez kezdjünk vele? Ha már unjuk az édes vonalat, fontoljuk meg a gyümölcs sós használatát is. Íme, pár parádés ötlet!
-
8.
Elkészítettük a legkrémesebb görög grízpitét
Amennyire egészséges és könnyed a legtöbb görög főétel, annyira sokkolóan édesek és tömények a süteményeik. Cukorszirup, krémes töltelék, fűszerek, ropogós tészta – ismerd meg velünk a legtipikusabb görög édességeket!
-
9.
Így készül nálunk a puha, cukros-diós aranygaluska, a kelt tészták koronázatlan királynője
Az aranygaluska az egyik örök kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy rusztikus korona, selymes vaníliasodóval nyakon öntve pedig igazi daliás desszertköltemény. Most megmutatjuk, hogy elkészíteni sem bonyolult, annak ellenére, hogy igen körülményesnek tűnhet.
-
10.
A legomlósabb sült csirke ebben a különleges bundában készül
Ha már unod az egyszerű roston csirkét, és nincs kedved panírozni, akkor a következő recept jelentheti a megváltást. Egy omlós sült hús különleges bundában, ami olyan egyszerű, hogy szinte bűn kihagyni.
Elkészítettük a tökéletes aranygaluskát, rátaláltunk a legomlósabb bundázott sült csirkére
Martha Stewart megtanított minket egyszerre több buggyantott tojást készíteni, megsütöttük a görög grízpitét, és meleg salátákat dobtunk össze, ha már ilyen hidegre fordult az október.