A francia sajtvilágbajnokságra mintegy ötven ország 952 sajtja nevezett, ezek közül 153 termék kapott bronz, ezüst vagy arany minősítést, derül ki a Forbes cikkéből.
A Vászolyi Sajtmanufaktúra Balaton sajt névre keresztelt tejterméke 2015 óta háromszor lett a Magyar Sajtmustra nyertese, a Mondial du Fromage bajnokságán pedig a legjobb sajtok közé választották a tehéntejből készült félkemény terméket.
A sajt ízét a különleges bánásmód és az elkészítési eljárás adja, a terméket az érlelés első két hetében naponta, két hónapos koráig pedig minden második napon, ezt követően hetente kétszer kézzel forgatják át az érlelőben, és sós savóval mossák a kérgét.
A Vászolyi Sajtmanufaktúra megálmodója, Reményik Kálmán 2014-ben kezdett el komolyan foglalkozni a sajtkészítéssel.
Címlap: Facebook/ Mondial du Fromage
Ezek a cikkek is érdekelhetnek: