Elkészült a Nosalty karácsonyi vendégváró tálja: te mit kérnél róla?

Szélsebesen érkeznek az ünnepek, és nemsokára indul a végeláthatatlan vendégvárás is, amihez nem kevés szíverősítő és még több aprósütemény szükséges. Mi is érezzük ezt a nyomást itt a szerkesztőségben, ezért elkészítettük a Nosalty vendégváró tálját a saját magunk által kreált süteményekkel. Egyetek, vegyetek róla!

Húsvétkor nagy sikert aratott az a projekt, amelynek keretében a szerkesztőségi tagokkal megalkottuk a saját nevünkre keresztelt krémes szeleteinket. Azóta eltelt pár hónap, most már a karácsony kopogtat az ajtón, így újabb projektbe vágtunk, természetesen figyelve a szezon és az ünnep igényeire. Azért, hogy idén ne csak a megszokott zserbók, islerek és tepertős pogácsák kerüljenek az asztalra, ha jön a család, kitaláltunk és megalkottunk 6 teljesen új, egyedi, kreatív és minden porcikájában ünnepi aprósüteményt. Lássuk, mi került a vendégváró tálra!

Elkészült a Nosalty karácsonyi vendégváró tálja: te mit kérnél róla?

A feladat a következő volt: a projektben résztvevő kollegák mind kiötlöttek egy fantáziasüteményt, amelyet később el is készítettek. A megkötés egyedül annyi volt, hogy sós vagy édes aprósütemény készüljön, és valamennyire azért legyen ünnepi.

Minden fantázia szabadjára lett engedve, és szépen-lassan körvonalazódni kezdtek a finomságok. Végül három édes, két sós és egy édes-sós sütemény került a tálra.

Nézd meg videónkban, mi mindennel készültünk karácsonyra:

Anélkül, hogy különösen figyeltünk volna rá, egy borzasztóan harmonikus tál állt össze az ünnepekre, amelynek minden vendég biztosan örülne. A karakteresen sós süteményeket szépen ellenpontozzák a dekadensen édesek, így mindenki találhat magának valót.

Érdekes volt megfigyelni, hogy mindenki inspirálódot innen-onnan: készült hókifli és isler, valamint pogácsa is, nem éppen hagyományos formában, de egészen Olaszországból és Nagy-Britanniából is érkezett ihlet.

Lesd meg galériánkban a Nosalty vendégváró táljának szereplőit:

Fogadjátok és fogyasszátok szeretettel a szerkesztőség aprósüteményeit, ha pedig nektek is eszetekbe jutott egy kreatív, egyedi süteményötlet, a receptet töltsétek fel a Nosalty oldalára! Kellemes ünnepeket!

Videó és fotók: Lakos Benedek

Receptek: Bagdi Gréta, Gerzsenyi Flóra, Hankusz Sára, Kristyán Fanni, Rosanics Petra, Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több inspiráló és hangulatos ünnepi tartalom vár:

Legújabb receptek

Kéksajtos-diós scones

Szilveszterre valami különleges sörkorcsolyát szerettem volna készíteni, ami gyors, könnyű és finom. A hűtőben talált maradék kéksajt és a karácsonyról maradt dió adta az ihletet. ...

Címlapról ajánljuk

Így sül a hajtovány, az elfeledett vajdasági vajas tekercs

Ha csak egyetlen sós vendégvárót készítetek, akkor ezek az aranybarna hajtoványok legyenek azok, amiből egyből két ízesítést megmutatunk! A kelesztést leszámítva gyors és könnyen elkészíthető receptről van szó, a frissen kisült sós tekercsek pedig annyira ellenállhatatlanok, hogy érdemes egyből dupla adaggal sütni!

Rosanics Petra

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...