Apró legyek keringenek a konyhádban? Ezzel a trükkel tüntetheted el őket!

A nyári melegben sok konyhában kell számítani rá, hogy idővel megjelennek az apró, fekete, legyekhez hasonlító rovarok, melyek előszeretettel lakmároznak gyümölcseinkből. A zavaró élősködők ellen egy egészen egyszerű megoldással lehet védekezni.

Tetszik vagy sem, a nyári melegben bizony számítanunk kell arra, hogy otthonunk közelében megjelenik néhány nem kívánatos rovar. A legzavaróbb és egyben legnehezebben kiűzhető ízeltlábúak közé a gyümölcslegyek és a hozzá hasonló apró, fekete szemű legyek tartoznak, melyek előszeretettel telepszenek meg gyümölcseink és zöldségeink között. Ezeket a parányi méretű állatokat nem egyszerű kiűzni, gyorsan szaporodnak a konyhában, gyorsan repülnek, ráadásul ott is képesek elbújni, ahol nem is látjuk őket.

Egy, a TikTokon is aktív háziasszony azonban bizonyítottan hasznos csapdát állított fel ezeknek a szemtelen kis légyféléknek, és létrehozott egy olyan, almaecetből, mosogatószerből és cukorból álló folyadékot, amelybe szinte azonnal beleszállnak a rovarok.

@brynleebruce

##howtobasic ##gnat ##gnattrap ##diyhacks ##diy

original sound - Brynlee Bruce

A Brynleebruce nevű TikTok-felhasználó a befőttesüveg tetejére egy vékony fóliát tesz, amelyet néhány helyen ki is lyukaszt. Ez a megoldás azért szükséges, hogy az üvegbe beszálló rovarok már ne tudjanak kirepülni, mi viszont azt ajánljuk, folpack helyett lyukasszuk ki a befőttesüveg eredeti fedelét, ez a megoldás ugyanis hosszabb távon is javunkra válik, és addig sem kell műanyag fóliákat cserélgetni egyik napról a másikra.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...