10 apró édesség, amit a Mikulás bátran a csizmánkba rejthet

Bármilyen apró édesség, bonbon, keksz és szelet kiváló ajándék lehet Mikulásra, ha idén elhanyagolnánk a fémfóliás figurákat és a mandarint. Még ma is neki lehet állni, holnapra simán elkészül bármelyik most következő recept.

Érkezik a Mikulás, ami azt jelenti, hogy mindenféle apró édesség költözik december hatodikának reggelére a csizmákba. A boltban vett csoki és mogyoró (neadjisten virgács) helyett persze landolhat a cipőkben néhány házi finomság, néhány apró édesség is. Persze a belelépés veszélye miatt lehet, érdemesebb a nyalánkságokat a lábbelik helyett máshová rejteni...

  1. 1.

    Diós-vaníliás hókifli

  2. 2.

    Csokoládés kukoricapehely

  3. 3.

    Pöffeteg

  4. 4.

    Narancsos-marcipános mézes puszedli

  5. 5.

    Mandulás háromszög - karácsonyi aprósütemény

  6. 6.

    Sós-karamellás szaloncukor

  7. 7.

    Eredeti hamis marcipángolyó

  8. 8.

    Narancsos trüffel variációk

  9. 9.

    Puncsgolyó

  10. 10.

    Csicseriborsós csokigolyó

Még több apró édesség vár itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...