Megvalósulhat Anthony Bourdain egykori álma: jövőre érkezhet a Bourdain Market

Halála után három évvel megvalósulhat az, ami életében nem sikerült: 2022-ben, Manhattanben nyithatja meg kapuit Anthony Bourdain szerelemprojektje, a sokszínű streetfood-csarnok.

Anthony Bourdain munkássága rendkívül szerteágazó volt, és bár a legtöbben a képernyőn keresztül találkozhattunk vele, számos más gasztroprojektben benne volt a keze. Azonban nem minden terve valósulhatott meg életében. Három évvel tragikus halála után nemcsak hogy könyv és film készült róla, és pár napra újra kinyitott karrierjének meghatározó étterme, de úgy tűnik, hamarosan az egyik ötlete is formát ölt. A tervek szerint jövőre, Manhattanben nyílik meg a Bourdain Market, ami nem más, mint egy sokszínű streetfood-csarnok.

Megvalósulhat Anthony Bourdain álma: jövőre érkezhet a Bourdain Market

Az egykori séf és tévés műsorvezető arról álmodott, hogy egyszer egy streetfood-piacot nyit, ami a világ minden tájáról odavonzaná New Yorkba a legjobb streetfood-szakácsokat. Eredetileg 2015-ben nyitott volna meg ez a gasztronómiai olvasztótégely, de a megvalósulás egyre csak tolódott, és a Pier 57 csarnok a 2017-es elképzelések szerint 2019-től várta volna az új ízekre és élményekre éhező közönséget.

Azonban Bourdain még abban az évben nehézségekről számolt be, nem találtak megfelelő lokációt neki, így az egész projekt a levegőben lógott. Bourdain halála után pedig úgy tűnt, az egész megmarad egy ambiciózus ötlet szintjén.

A napokban azonban az Eater nevű oldal arról számolt be, hogy az eredeti projektben résztvevők közül többen nem szeretnék ezt annyiban hagyni, és konkrét terveket dolgoztak ki a nyitásra.

Bourdain korábbi partnerei, az Urbanspace és a szingapúri streetfood-szakértő, KF Seetoh saját értelmezésükben hoznának létre egy szingapúri stílusú központot Manhattan szívében, ami várhatóan 2022 elejétől lenne látogatható.

Ebben az egyelőre név nélküli létesítményben 18 szingapúri hely lenne, ami jóval kevesebb az 50 árusnál, amit Bourdain vizionált egykor. Eldon Scott, az Urbanspace társalapítója szerint azonban épp megérett az idő ehhez a könnyebben kivitelezhető koncepcióhoz. Az 1000 négyzetméteres helyen szeretnének lehetőséget biztosítani azoknak az éttermi egységeknek, amelyek csak egy-egy ételre specializálódtak, mert, ahogy azt Seetoh megfogalmazta: nincs szükség négy falra ahhoz, hogy valaki sikeres legyen.

Arról nem esett szó, hogy mennyiben jelenik majd meg a helyen Bourdain emléke és szellemisége, a rajongók azonban biztosan átérzik majd ennek jelentőségét.

Forrásunk volt.


Olvass még többet a csodálatos Anthony Bourdainről:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...