Megjelent a könyv, amit minden Anthony Bourdain-rajongónak olvasnia kell

Lassan három éve, hogy Anthony Bourdain tragikus hirtelenséggel elhunyt, emlékül hagyva nekünk csodás meglátásait a világ gasztronómiájáról és különleges receptjeit, melyeket megismerésük óta szüntelenül használunk. Az amerikai szakácsról most egy régóta várt új könyv jelent meg „Világutazás: egy pimasz kalauz” címmel.

Idén lenne 65 éves Anthony Bourdain, amerikai származású szakács, többek között a Nem séfnek való vidék című, öt Emmy-díjjal jutalmazott sorozat arca. Bourdain három évvel ezelőtt, a sorozat egyik, Franciaországban játszódó epizódjának forgatásán vetett véget életének.

Megjelent a könyv, amit minden Anthony Bourdain-rajongónak olvasnia kell

Emlékét számos film és könyv hordozza, a napokban jelent meg a legújabb róla szóló emlékkötet, mely a Világutazás: egy pimasz kalauz címet viseli. A csaknem 500 oldalas posztumusz írást már 2019 márciusa óta elő lehetett jegyezni az amerikai kiadónál, és eredetileg tavaly jelent volna meg - derül ki a Dining Guide cikkéből.

Nehéz és magányos dolog egy olyan könyv társszerzőjének lenni, amely a világutazás csodáiról szól, csak éppen az írótársad, a nagy utazó, már nem ennek a világnak az utasa

– írja a könyv szerzője, Laurie Woolever, aki nemcsak munkatársa, de hosszú éveken át jó barátja is volt Anthony Bourdain-nek. Mint az kiderül, a közös emlékeket és utazásokat összegyűjtő kötetbe Bourdain már egyetlen sort sem írhatott, a könyv alapját egy közös ötletelésről megmaradt hanganyag alkotja, 480 oldalon pedig azokról az utakról és kalandokról olvashatunk, melyek során a szakács bejárta és végigkóstolta az egész világot.

A könyv egyelőre még csak eredeti angol nyelven érhető el, annak viszont, aki világéletében nagy Bourdain-rajongó volt, érdemes lesz beszereznie, mert tele van eddig nem látott és nem hallott történetekkel.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Klasszikus Tafelspitz? – 5 étterem, ahol kiváló, nosztalgikus tányérhúst ehetünk

Számomra tulajdonképpen érthetetlen, miért nincs minden étteremben étlapon a Tafelspitz, ahol van marhából készült húsleves - az mindenesetre örömteli hír, hogy egyre több helyen bukkan fel sokak kedvence, a tányérhús. A lassan főtt marhahús, zöldségekkel, almás tormamártással vagy másféle szószokkal a Monarchia gasztronómiájának egyik gyöngyszeme, mi pedig most öt olyan helyet mutatunk, ahol különlegesen jól csinálják.

Kormos Lili

További cikkek

8 hely, ahol tilos tárolni a forrólevegős sütőt

Az, hogy hová helyezzük a forrólevegős sütőt, jelentősen befolyásolja annak biztonságát és teljesítményét: ha rosszul választunk, akkor nemcsak, hogy nem működik majd megfelelően a gép, de balesetveszélyessé is válhat. Mondjuk, mire kell figyelni!

Top Receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!