Így készítsd el Anthon Berg szilvás desszertjét házilag

Kinézetre a csokimáz miatt csak egy mini islert látsz, ha beleharapsz, akkor döbbensz rá, hogy ez egy egészen más ízvilág. Nézd meg, mik kerülnek a házi, szilvás-csokis-marcipános Anthon Berg sütibe!

Kolléganőm, Viki kedvenc édessége az Anthon Berg madeira desszertborral készült, szilvás-marcipános desszertje. Amikor szezonális sütikről ötleteltünk, mit kellene még elkészíteni szilvából, egyből ezek a korongok gurultak be képzeletünkbe, ezzel pedig két legyet ütöttünk egy csapásra. Viki álma valóra vált, amire vágyakozott, testet öltött, valamint megszületett a házi Anthon Berg süti receptje, amit bármikor bárki elkészíthet, hiszen mostantól a Nosalty oldalán megtalálható. Így készült rétegről rétegre, nézd meg!

Sütialap

Az eredeti édesség dobozán található összetevők között kutakodva semmi jel nem utal arra, hogy a finomság talapzatát egy lisztes, linzeres sütirész alkotná, pedig kóstolásnál igen is érezni valami hasonlót. Konyhai körülmények között a legkézenfekvőbb és legjobb stabilizátor, avagy keményítőszer a liszt. Sima mandulalisztből valljuk be, drága mulatság lenne alapot sütni, de megosztva, fele-fele arányban liszttel és mandulaőrleménnyel vállalható, és édes teher.

Ha már az előkelő kategóriában indulunk, akkor vajjal sincs megalkuvás, használjunk magas minőségűt, plusz egy csepp porcukor is mehet hozzá a teljesség kedvéért.

Szilvazselé

Madeira bort nem is olyan egyszerű beszerezni, sőt az ára is az egekben, de kétségbeesésre semmi okunk nincs, mivel itt van nekünk a mi csodálatos desszertborunk: a Tokaji. A hazai a legjobb, minden szempontból, ez kétségtelen. A kecskeméti szilvával pedig ellenállhatatlan a párosuk. Kevés nádcukorral összerottyantva, turmixolva, és agaragarral zselésítve csak formára kell alakítanunk, és mehet a mandulás alapra pihegni.

Marcipán

Nincs sok ideje a gyümölcszselének, a kész marcipánt folyamatos porcukrozással nem nagy tűz kinyújtani. Kiszúróval, mindig ugyanazzal a mérettel könnyedén méretezhetjük a legegyszerűbb, fehér, sima masszát. Ezek után, harmadik rétegként a szilvás zselére kell helyeznünk.

A sorrend a mi esetünkben azért fontos, mert a meleg csokimáz a zseléről olyan szépen lefolyna, vagy megolvasztaná azt, hogy együtt, kéz a kézben távoznának a korong tetejéről.

Csokimáz

Linzer, szilvás zselé, marcipán és csokimáz, ez a helyes sorrend. Használjunk csokiból is nagyon menőt. Én egy belga 70%-os csokipasztillával dolgoztam, nem sajnáltam a sütiről, jó nagy adagot olvasztottam hozzá. A rétegzett sütiket egy sütőpapírral bélelt rácson öntöttem nyakon a mázzal, így az alácsorgó részt a következő sütéshez vagy egy forró csokoládéhoz fel tudom használni, egy csepp sem veszik kárba. Kevés vajat vagy olajat érdemes hozzáadni, így könnyebben és hosszabb ideig lehet dolgozni vele, és szép fényes marad a bevonat felülete.

Akit nagy izgalommal töltött el korábban a Bounty vagy Raffaello házi elkészítése, az biztosan kedvét leli az Anthon Berg után szabadon készült, házi sütiben a sütiben!

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Címlapról ajánljuk

További cikkek