Amerika kedvenc sajtos tésztája

A mac and cheese egy igazi alapkaja, amit érdemes megtanulni, mert nem is túl bonyolult, gyorsan megvan, és szuperül variálható. (X)

Hogy lehet, hogy a sajtos-tejfölös tésztát sosem szerettem, a sajtos-tejfölös lángost viszont imádom? Szerintem azért, mert a tészta mindig is amolyan “B terv” volt. Értem ezt úgy, hogy: ha nem volt otthon más, ha elfelejtettünk boltba menni, ha spórolni kellett, vagy ha nem volt kedv főzni. Szóval ez az ellenérzés puszta pszichológia, ha úgy tetszik, hiszen szívem szerint mást kívántam volna, de ez volt helyette.

Jalapeno popper mac&cheese recept - Kattints!

Na de semmi gáz, átszoktattam magam a mac&cheese-re, ami csak egy fokkal bonyolultabb, de nekem jobban csúszik, és még szuperül variálható is. Csináltam már Húsvét után a maradék sonkából Sriracha szósszal megspékelve, most pedig a jalapeno popperstől inspirálva.

Jalapeno popper mac&cheese recept - Kattints!

A mac&cheese-nél két titok van. Az egyik, hogy a tésztát csakis a csomagoláson található főzési idő feléig szabad főzni. Ugyanis rákerül majd a sajtszósz, és így kell összesütni az egészet, amitől ugye még tovább fog főni, és pont tökéletes lesz az állaga. A másik, hogy ne sajnáljuk belőle a sajtot. Annyit tegyünk bele, amit más soknak érezne, sőt a tetejére is pakoljunk egy jókora adaggal, hogy jó nyúlos legyen még melegében. És ezt is lehet még inkább fokozni, mint ahogy én tettem most: Philadelphia krémsajttal is felturbóztam, ami határozottan jót tesz az állagának, és szép kis testes ízt ad a szósznak.

Zene főzéshez:

Tudj meg még többet a Philadelphia termékekről!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...