Amerika kedvenc sajtos tésztája

A mac and cheese egy igazi alapkaja, amit érdemes megtanulni, mert nem is túl bonyolult, gyorsan megvan, és szuperül variálható. (X)

Hogy lehet, hogy a sajtos-tejfölös tésztát sosem szerettem, a sajtos-tejfölös lángost viszont imádom? Szerintem azért, mert a tészta mindig is amolyan “B terv” volt. Értem ezt úgy, hogy: ha nem volt otthon más, ha elfelejtettünk boltba menni, ha spórolni kellett, vagy ha nem volt kedv főzni. Szóval ez az ellenérzés puszta pszichológia, ha úgy tetszik, hiszen szívem szerint mást kívántam volna, de ez volt helyette.

Jalapeno popper mac&cheese recept - Kattints!

Na de semmi gáz, átszoktattam magam a mac&cheese-re, ami csak egy fokkal bonyolultabb, de nekem jobban csúszik, és még szuperül variálható is. Csináltam már Húsvét után a maradék sonkából Sriracha szósszal megspékelve, most pedig a jalapeno popperstől inspirálva.

Jalapeno popper mac&cheese recept - Kattints!

A mac&cheese-nél két titok van. Az egyik, hogy a tésztát csakis a csomagoláson található főzési idő feléig szabad főzni. Ugyanis rákerül majd a sajtszósz, és így kell összesütni az egészet, amitől ugye még tovább fog főni, és pont tökéletes lesz az állaga. A másik, hogy ne sajnáljuk belőle a sajtot. Annyit tegyünk bele, amit más soknak érezne, sőt a tetejére is pakoljunk egy jókora adaggal, hogy jó nyúlos legyen még melegében. És ezt is lehet még inkább fokozni, mint ahogy én tettem most: Philadelphia krémsajttal is felturbóztam, ami határozottan jót tesz az állagának, és szép kis testes ízt ad a szósznak.

Zene főzéshez:

Tudj meg még többet a Philadelphia termékekről!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...