Egy álom válik valóra, ha tényleg igaz, amit az Ikea tervez

A legtöbbször alig várom, hogy valamiért el kelljen menni az IKEA-ba, mert hát, ha már ott vagyok, muszáj húsgolyókat ennem. Szigorúan barnamártással és lekvárral! 

Én vagyok a legrosszabb vásárló - a kereskedők szerint meg persze a legjobb. Én vagyok az az impulzív típus, aki ha meglát valamit, muszáj megvennie, így általában az IKEA-s látogatásaim nem mindig sülnek el jól - ami a pénztárcámat illeti.

Mert hát mindig kell egy fűszertartó, az a gyertyatartó nélkülözhetetlen, és még új illatos gyertya is van hozzá, és nézzenek oda, a WC-kefe is akciós! Ha csak a kajáért megyünk ki, mert hát miért ne lehetne olyat tenni, akkor is érzem azt a furcsa késztetést, hogy körbenézzek.

De hamarosan jön a megoldás!

Az IKEA ugyanis különálló éttermet tervez nyitni! Persze először nem nálunk, mielőtt beleélnénk magunkat.

A Fast Company jelentéséből ugyanis az derül ki, hogy az IKEA éttermeinek töretlen népszerűsége arra ösztönözte a vállalatot, hogy elgondolkozzon egyáltalán a különálló étterem ötletén. Az IKEA vásárlóinak 30%-a ugyanis pusztán a kajáért megy a boltokba - derül ki.

Néhány klassz IKEA-recept a Nosalty-tól:

Gerd Diwald, az IKEA élelmiszer-osztályáért felelős vezetője elmondta:

"Az éhes vásárlókkal nem lehet üzletelni. Ha megetetjük őket, tovább maradnak, beszélnek a szerzeményeikről, és döntenek anélkül, hogy elhagynák az üzletet."

Ez nálam határozottan bevált.

"Hiszek ebben a kezdeményezésben. Remélem, hogy néhány év múlva a vásárlók azt mondják majd, hogy az IKEA egy remek hely arra, hogy együnk - mellesleg pedig vesznek néhány bútort is."

- mondta Michael La Cour, az IKEA Food ügyvezető igazgatója.

Természetesen ez a törekvés még nagyon kezdeti fázisban van, és még semmi sincsen megerősítve. De mi nagyon drukkolunk!

Frissítés!

Megkérdeztük a hazai IKEA vezetőségét is, hogy mit gondolnak a különálló étterem nyitásáról:

"Az IKEA koncepciójának egyik legmeghatározóbb eleme az étel és étkezés. Ennek megfelelően számos újítást vezettünk be már eddig is: éttermeink kínálata szezonálisan változik, új termékek is megtalálhatók a Svéd Finomságok boltjában. Fontos mérföldkő soroksári áruházunk a Svéd Kávézó, mely a már ismert éttermi és bisztró kínálat mellett ajánl új finomságokat, frissítőket. Jelenleg éppen új áruházunk nyitási munkálataira fókuszálunk és arra, hogy a tervezett nyitáskor vásárlóink elégedettek legyenek a bemutatott lakberendezési megoldásokkal és új éttermi kínálatunkkal. Így jelenleg nem tervezzük önálló étterem nyitását."

Ezeket olvastad már?

via: metro.co.uk

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...