3 izgi almás recept, mert ősszel még a rakott krumpliba is almát teszünk

Mindenbe és mindenhez jó az alma, a legszéleskörűbben felhasználható gyümölcsünk, amiből szerencsére van elég hazai termésünk, nem is akármilyen: nagyszerű. Nézzétek mik készültek belőle!

Már kisgyermekkorunkban folyamatosan hallottuk szüleinktől: egyél egy almát, kisfiam! A tanító néni és a gyermekfogász tanításai is a fülünkben csengenek: minden nap egy alma, az orvost távol tartja! Edd az egészséges fogakért és az ellenállóbb szervezetért! Lehet, hogy sok butaságot mondtak, például, hogy a sárgarépától fütyülni tudunk, de az almával kapcsolatos dolgok nagyjából megállják a helyüket. Lelki vonalon biztosan, mert azóta is, amikor tudunk, egy almát elrágcsálunk, és utána sokkal jobban, egészségtől kicsattanóan érezzük magunkat. Almaszezonban a fogyasztásunk megtöbbszöröződik, nemcsak nyersen, hanem minden formában készítjük, esszük. Ehhez segítünk most három új recepttel, ugye, milyen szépek?

Almás rakott burgonya

Van élet a tojás és kolbász duettjén túl, ez a fogás ezt be is bizonyítja. Ha szereted a meglepetéseket, az új impulzusokat, akkor mindenképpen próbáld ki ezt a pofonegyszerű almás-burgonyás rakottast.

Nem kell előfőzni hozzá semmit, az almát, a burgonyát és a pórét hámozás után szeleteljük, karikázzuk, több rétegben egy kivajazott sütőtálban egymásra halmozzuk, fűszeres tejszínnel nyakon öntjük, és megsütjük.

Leírva se hosszú az előkészítés, sütni maximum 40 percig kell, úgyhogy akár hétköznap is összedobható. Ezután már meggondolod, hogy nekiállj-e a hagyományos verziónak. Lehet sajtszórással turbózni, de egyáltalán nem kötelező, enélkül is kerek, egész.

Almás pohárkrém

Egy almás hab egyenesen Itália sarkából, Pugliából, amit nehéz lesz nem szeretni. A pohár koronája a fahéjas, karamellizált almakocka, magában is menő, és minipitébe is belehalmozhatnánk. Sok pohárkrémet láttatok már, de ilyen almásat még nem biztos, úgyhogy kalandra fel, próbáljátok ki! Az összeállítása nem nagy kunszt, csak a várakozás nehéz, meg kell várni, ameddig kihűl, ez nem lesz egyszerű.

Almás és camembert-es tart

Az ősz csodái egy leveles tésztára gyűjtve. Sós és édes egyben, akár egy sós karamella, olyan finom! Minden benne van, amit ilyenkor imádunk enni: alma, áfonya, füge, hagyma, egy kis brie és dijoni mustár – ez az almás-sajtos tart a legszebb ételkép a szezonból! Ha előregyártott tésztát használsz, gyorsan megvan az egész. Elkápráztathatsz vele bárkit, ha ugyan adsz valakinek belőle, ez kóstolás után kiderül. Nekem nehezen ment.

Ennyi nem elég, jövő héten jön még egy kevésbé ismert édes-almás recept, addig készítsétek el ezeket.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Szívesen főznél együtt Steiner Kristóffal, Gáspár Beával, Sztarenki Dórival, Fancsikai Eszterrel vagy éppen Sass Danival? Most itt a lehetőség, a Nosalty és a Knorr közös Élményfőzésein ugyanis élőben főzhetsz együtt a sztárokkal, ráadásul még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz!
Az Élményfőzésről itt tudhatsz meg többet!


Még több különleges étel, amit kipróbálhatsz otthon:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Bejgli fatörzs

Gyorsan összedobható karácsonyi desszert, ízlés szerint arany, ezüst cukorgyöngyökkel, marcipán tobozzal, apró mézeskalácsfigurákkal még ünnepibbé varázsolhatjuk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...