Állítólag Jamie Oliver is így nyomja a fokhagymát!

A fokhagymanyomó használata mindig necces - van aki csak azzal, van aki sose nyúlna hozzá. Lehet, hogy eddig túl bonyolultan használtuk?

Ti használtok fokhagymanyomót? Ha nem, miért nem? Mert a fele benneragad? Nehéz elmosni? Ezekre a válaszokra számítunk. De aki igen, az tuti, hogy előtte meg is szabadítja a héjától, igaz? NA. Úgy fest, ez tévedés, és nincs is rá szükség: a legújabb mánia, amire Jamie Oliver is esküszik, hogy megpucolni sem kell az adott gerezdet, egyszerűen bele kell tenni héjastul a nyomóba, és ezután a héj elválik, a gerezd pedig összenyomódik! ENNYI.

Ez is fokhagymás!

Fokhagymapucolás mikróban 20 mp alatt!

(via purewow)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...