Két ital, melyet tilos lenne összeönteni

Bár nyáron sokkal jobban csúsznak a koktélok, vannak olyan kombinációk, melyeket inkább ne válasszunk az itallapról.

A nyári melegben szívesen szürcsölgetünk koktélt, ehhez pedig még csak fesztiválozni sem kell mennünk, hiszen a kertben vagy a város bármely pontján felkaphatunk egy hűsítő koktélt. A bartenderek előszeretettel kombinálnak többféle italt, vannak olyan párosítások, melyeket jobb elkerülni, a saját érdekünkben.

Két ital, melyet tilos lenne összeönteni

Egy friss kutatásból ugyanis kiderült, hogy az alkohol és az energiaitalok kombinálása maradandó agykárosodást okozhat, különösen a tinédzserkorú fogyasztók körében

– írja a Nők Lapja.

Sokan azt gondolják, azért remek párosítás az alkohol és az energiaital, mert amíg az egyik kicsit álmosít, addig a másik pörget, azonban pont ez okozza a problémát.

Az olasz egyetemen végzett kutatásban patkányokon vizsgálták a szer együttes alkalmazásának hatásait A kutatók az adatok alapján arra jutottak, hogy a két szer együttes fogyasztása a memória hosszú távú és jelentős károsodásával jár, mivel rombolja az idegsejtek közötti információátvitelt.

Margarita koktél

Egy egyszerű, három összetevős, de annál népszerűbb koktélt készítettünk. Ez pedig a forró hangulatot idéző jéghideg, fanyar margarita. Az ital legalább 100 éves és eredete az ...

Persze fontos hozzátenni, hogy nemcsak az energiaitalban van koffein, hanem a kávéban is, mellyel szintén készülnek koktélok. A legjobb, ha semmilyen alkoholos italt nem keverünk olyan nedűkkel, melyekben koffein található.

Forrásunk volt.


Még több életmódcikk itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...