Fordíts figyelmet az egészséges étrendre – Vegán január az ALDI-ban is

Az új év mindig új kezdetet jelent. Ilyenkor érdemes különféle célkitűzéseket megfogalmazni, belevágni néhány halogatott vagy éppen most aktuálissá váló feladatba, nagyobb hangsúlyt fektetni az egészséges étrendre, és ezzel együtt megvalósítani a már tervezett életmódváltást. (x)

A karácsonyi lakomákat és kisebb süteményhegyeket követően mindenki számára javasolt jobban odafigyelni a táplálkozásra, változtatni a rossz beidegződéseken. A „vegán január” kitűnő lehetőséget kínál a tervezett életmódváltásra, egyfajta főpróbája is lehet az egészségesebb életvitelnek. Az ALDI gazdag mentes kínálatában a glutén- és laktózmentes termékeken túl a vegetáriánus és a vegán étrendhez is minden elérhető; az áruházlánc a friss zöldségek, gyümölcsök és alapanyagok mellett különféle mentes készítmények széles választékával várja a vásárlókat.

Vegán január – az ALDI-ban is

Bár a január sokaknál az erőteljes diéta jegyében telik, a következetes és hosszabb távra tervezett életmódváltásban szelídebb eszközökkel érhetünk el nagy eredményeket.

Az állati eredetű termékektől mentes konyhára való átállás során új és izgalmas alapanyagokkal ismerkedhetünk meg, illetve olyan szerepekben láthatunk népszerű zöldségeket, gyümölcsöket, amelyekben eddig elképzelni se tudtuk őket.

A vegán étrend fogásai között kedveltek a zöldségekkel gazdagított, alacsony zsír- és cukortartalmú sütemények, például a datolyával édesített, répában gazdag brownie is.

Vegán sárgarépás brownie

Adagok: 8 db

Elkészítési idő: 120 perc (hűtéssel együtt)

Nehézségi fok: könnyű

Hozzávalók:

  • 260 g HAPPY HARVEST datolya
  • 45 g HAPPY HARVEST zabpehely
  • 2 db NATUR AKTIV BIO sárgarépa
  • 80 g HAPPY HARVEST kesudió
  • 60 g BELLA kakaópor
Vegán sárgarépás brownie

Elkészítés:

Először konyhai aprítógépben daráljuk össze a datolyát a zabpehellyel, majd a megtisztított, kis darabokra vágott sárgarépával. Ezután adjuk hozzá a kesudiót és a kakaóport, és keverjük tökéletesre. (Ha a kesudiót nagyobb darabokban szeretnénk hagyni, akkor kicsit rövidebb ideig keverjük a hozzávalókat.) A masszát öntsük formába, és tegyük be a hűtőbe néhány órára.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...