A karácsonyi lakomákat és kisebb süteményhegyeket követően mindenki számára javasolt jobban odafigyelni a táplálkozásra, változtatni a rossz beidegződéseken. A „vegán január” kitűnő lehetőséget kínál a tervezett életmódváltásra, egyfajta főpróbája is lehet az egészségesebb életvitelnek. Az ALDI gazdag mentes kínálatában a glutén- és laktózmentes termékeken túl a vegetáriánus és a vegán étrendhez is minden elérhető; az áruházlánc a friss zöldségek, gyümölcsök és alapanyagok mellett különféle mentes készítmények széles választékával várja a vásárlókat.
Bár a január sokaknál az erőteljes diéta jegyében telik, a következetes és hosszabb távra tervezett életmódváltásban szelídebb eszközökkel érhetünk el nagy eredményeket.
Az állati eredetű termékektől mentes konyhára való átállás során új és izgalmas alapanyagokkal ismerkedhetünk meg, illetve olyan szerepekben láthatunk népszerű zöldségeket, gyümölcsöket, amelyekben eddig elképzelni se tudtuk őket.
A vegán étrend fogásai között kedveltek a zöldségekkel gazdagított, alacsony zsír- és cukortartalmú sütemények, például a datolyával édesített, répában gazdag brownie is.
Vegán sárgarépás brownie
Adagok: 8 db
Elkészítési idő: 120 perc (hűtéssel együtt)
Nehézségi fok: könnyű
Hozzávalók:
- 260 g HAPPY HARVEST datolya
- 45 g HAPPY HARVEST zabpehely
- 2 db NATUR AKTIV BIO sárgarépa
- 80 g HAPPY HARVEST kesudió
- 60 g BELLA kakaópor
Elkészítés:
Először konyhai aprítógépben daráljuk össze a datolyát a zabpehellyel, majd a megtisztított, kis darabokra vágott sárgarépával. Ezután adjuk hozzá a kesudiót és a kakaóport, és keverjük tökéletesre. (Ha a kesudiót nagyobb darabokban szeretnénk hagyni, akkor kicsit rövidebb ideig keverjük a hozzávalókat.) A masszát öntsük formába, és tegyük be a hűtőbe néhány órára.