A magyar sütőipari cégek számára nagyon kedvezőtlen, hogy az albán pékségek vásárlókat vesznek el a magyar sütőipari cégektől, fogalmazott a szakértő Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában, amit a Sokszínű Vidék szemlézett. A témát Septe József, a Magyar Pékszövetség elnökével járta körbe, aki elmondta, hogy ezek a vállalkozások nem azonos minőségű működést produkálnak, mint a magyar pékségek.
Minimális tőkebefektetéssel, bérelt helyiségekben, bérelt eszközöket alkalmaznak, bérelt berendezéssel. A munkaügyi szabályok megkerülése, járulékfizetés kikerülése némely esetben jellemző ezekre a cégekre
– mondta az elnök.
A szakember azt is hozzátette, hogy ezek a pékségek általában nem figyelnek oda a megfelelő higiéniára, teljesen lazán kezelik az élelmiszeripari szabályokat, illetve a technológiai optimalizálás érdekében dolgoznak, vagyis kevés féle tésztából sokféle terméket készítenek, amely tészták a Magyar Élelmiszerkönyv szabályainak abszolút nem felelnek meg.
Még több friss hír: