Az ok, ami miatt ne vásárolj albán pékségben

Sokan nagyon szeretik az albán pékségeket, a szakértők mégis azt javasolják, hogy inkább ne itt szerezzük be a pékárut.

A magyar sütőipari cégek számára nagyon kedvezőtlen, hogy az albán pékségek vásárlókat vesznek el a magyar sütőipari cégektől, fogalmazott a szakértő Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában, amit a Sokszínű Vidék szemlézett. A témát Septe József, a Magyar Pékszövetség elnökével járta körbe, aki elmondta, hogy ezek a vállalkozások nem azonos minőségű működést produkálnak, mint a magyar pékségek.

Az ok, ami miatt ne vásárolj albán pékségben

Minimális tőkebefektetéssel, bérelt helyiségekben, bérelt eszközöket alkalmaznak, bérelt berendezéssel. A munkaügyi szabályok megkerülése, járulékfizetés kikerülése némely esetben jellemző ezekre a cégekre

– mondta az elnök.

A szakember azt is hozzátette, hogy ezek a pékségek általában nem figyelnek oda a megfelelő higiéniára, teljesen lazán kezelik az élelmiszeripari szabályokat, illetve a technológiai optimalizálás érdekében dolgoznak, vagyis kevés féle tésztából sokféle terméket készítenek, amely tészták a Magyar Élelmiszerkönyv szabályainak abszolút nem felelnek meg.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...