Alaplé: így apríthatsz zöldséget úgy, mint egy profi

Ha mindig is bajban voltál, hogyan kell szépen hagymát vágni, vagy a világért se sikerült egyformára kockázni a sárgarépát, akkor jó hírünk van: új videónkból mindezt megtanulhatod!

Az előző részekben megtudhattátok, melyek a leggyakoribb késtípusok, és hogyan kell őket helyesen karbantartani. Ezúttal szó szerint belevágunk a lecsóba, és megmutatjuk nektek a legfontosabb zöldségaprítási technikákat. Brunoise, julienne, baton, chifonade: hogy mik ezek? A videóból kiderül!

A CompactTv-vel közös, új sorozatunkban Kelemen Áron séf segítségével a konyhai alaptechnikáktól indulva tanítunk meg főzni minden érdeklődőt. Nemcsak zöldfülű kezdőknek, hanem konyhában már jártas kiskuktáknak is érdemes követnie a sorozatot, hiszen sosem árt tudni, mit, miért és hogyan csinálunk főzés közben.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek