Alaplé: így apríthatsz zöldséget úgy, mint egy profi

Ha mindig is bajban voltál, hogyan kell szépen hagymát vágni, vagy a világért se sikerült egyformára kockázni a sárgarépát, akkor jó hírünk van: új videónkból mindezt megtanulhatod!

Az előző részekben megtudhattátok, melyek a leggyakoribb késtípusok, és hogyan kell őket helyesen karbantartani. Ezúttal szó szerint belevágunk a lecsóba, és megmutatjuk nektek a legfontosabb zöldségaprítási technikákat. Brunoise, julienne, baton, chifonade: hogy mik ezek? A videóból kiderül!

A CompactTv-vel közös, új sorozatunkban Kelemen Áron séf segítségével a konyhai alaptechnikáktól indulva tanítunk meg főzni minden érdeklődőt. Nemcsak zöldfülű kezdőknek, hanem konyhában már jártas kiskuktáknak is érdemes követnie a sorozatot, hiszen sosem árt tudni, mit, miért és hogyan csinálunk főzés közben.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!