Az 5 legjobb étel alacsony vérnyomás ellen

Ha gyakran fáj a fejünk és szédülünk, akkor könnyedén előfordulhat, hogy alacsony vérnyomással küzdünk. Szerencsére megfelelő ételekkel könnyedén orvosolni lehet ezt a problémát.

Mivel a magas vérnyomásról többet beszélnek, ezért gyakran az alacsony vérnyomással küzdők nem veszik elég komolyan a betegségüket. Pedig várhatóan súlyos következményekkel számolhatnak azok is, akik nem törődnek az alacsony vérnyomással.

Legtöbbször az alacsony vérnyomás tünete a gyakori fejfájás, melyet szédülés is kísérhet. Emellé társulhat még homályos látás, koncentrációs nehézség, kótyagosság, émelygés, hányás és gyengeségérzet.

Szerencsére bizonyos ételekkel stabilizálni lehet az értéket, de emellett érdemes orvoshoz fordulni, hogy teljes képet kapjon a beteg az állapotáról.

Az 5 legjobb étel alacsony vérnyomás ellen

Mazsola

Ez az aszalvány olyan értékes alapanyagokat tartalmaz, amelyek elősegítik a véráramlást. A legjobb, ha elfogyasztása előtt 10-20 szemet vízbe rakunk egy éjszakára, hogy kicsit megpuhuljon. Fogyaszthatjuk magában, süteménybe vagy salátába rakva, vagy a joghurtra szórva.

Mazsolás pirított répa

A köret sorozat újabb szereplője, személyes kedvencem - bár nem szeretem a sárgarépát. Viszont a sárgarépa előnye, hogy minél tovább főzi az ember - más zöldségekkel ellentétben - ...

Mandulatej

A mandulában rengeteg hasznos tápanyag található. Ha minden nap iszol egy pohár mandulatejet, akkor elkerülheted a vérnyomás-ingadozást.

Édesgyökér

Az édesgyökér extra alacsony vérnyomásra is alkalmas. A benne lévő glicirrizin vegyület a mellékvese hormontermelésére hat, közvetve emelve a vérnyomást is. 1-1,5 teáskanálnyi szárított édesgyökeret dobjunk forrásban lévő vízbe, majd hagyjuk állni 15 percig.

Magas koffeintartalmú italok

A legjobb, ha kávét vagy zöld teát fogyasztunk, hiszen ezek nagy mennyiségben tartalmaznak koffeint, és segítenek emelni a vérnyomást és a pulzusszámot. Fontos azonban, hogy nem szabad túlzásba esni a fogyasztásukkal.

Brokkolipizza

Az újragondolt pizzafeltét-kombinációk egyre inkább aranykorukat élik, a tészta hozzávalóin azonban ritkán szokás változtatni. Ez a lisztmentes recept olyanok előtt is megnyitja a ...

Brokkoli

Az alacsony vérnyomás esetén fontos, hogy pótoljuk a B12-vitamint. A brokkoli tökéletes erre a célra, hiszen rendkívül magas a B12-tartalma. Szerencsére nemcsak ebben található meg ez a vitamin, de a tojásban, a májban és a tejtermékekben is.

Forrásunk volt.


Még több egészség:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...