Mivel a magas vérnyomásról többet beszélnek, ezért gyakran az alacsony vérnyomással küzdők nem veszik elég komolyan a betegségüket. Pedig várhatóan súlyos következményekkel számolhatnak azok is, akik nem törődnek az alacsony vérnyomással.
Legtöbbször az alacsony vérnyomás tünete a gyakori fejfájás, melyet szédülés is kísérhet. Emellé társulhat még homályos látás, koncentrációs nehézség, kótyagosság, émelygés, hányás és gyengeségérzet.
Szerencsére bizonyos ételekkel stabilizálni lehet az értéket, de emellett érdemes orvoshoz fordulni, hogy teljes képet kapjon a beteg az állapotáról.
Mazsola
Ez az aszalvány olyan értékes alapanyagokat tartalmaz, amelyek elősegítik a véráramlást. A legjobb, ha elfogyasztása előtt 10-20 szemet vízbe rakunk egy éjszakára, hogy kicsit megpuhuljon. Fogyaszthatjuk magában, süteménybe vagy salátába rakva, vagy a joghurtra szórva.
Mandulatej
A mandulában rengeteg hasznos tápanyag található. Ha minden nap iszol egy pohár mandulatejet, akkor elkerülheted a vérnyomás-ingadozást.
Édesgyökér
Az édesgyökér extra alacsony vérnyomásra is alkalmas. A benne lévő glicirrizin vegyület a mellékvese hormontermelésére hat, közvetve emelve a vérnyomást is. 1-1,5 teáskanálnyi szárított édesgyökeret dobjunk forrásban lévő vízbe, majd hagyjuk állni 15 percig.
Magas koffeintartalmú italok
A legjobb, ha kávét vagy zöld teát fogyasztunk, hiszen ezek nagy mennyiségben tartalmaznak koffeint, és segítenek emelni a vérnyomást és a pulzusszámot. Fontos azonban, hogy nem szabad túlzásba esni a fogyasztásukkal.
Brokkoli
Az alacsony vérnyomás esetén fontos, hogy pótoljuk a B12-vitamint. A brokkoli tökéletes erre a célra, hiszen rendkívül magas a B12-tartalma. Szerencsére nemcsak ebben található meg ez a vitamin, de a tojásban, a májban és a tejtermékekben is.
Még több egészség: