Az 5 legjobb étel alacsony vérnyomás ellen

Ha gyakran fáj a fejünk és szédülünk, akkor könnyedén előfordulhat, hogy alacsony vérnyomással küzdünk. Szerencsére megfelelő ételekkel könnyedén orvosolni lehet ezt a problémát.

Mivel a magas vérnyomásról többet beszélnek, ezért gyakran az alacsony vérnyomással küzdők nem veszik elég komolyan a betegségüket. Pedig várhatóan súlyos következményekkel számolhatnak azok is, akik nem törődnek az alacsony vérnyomással.

Legtöbbször az alacsony vérnyomás tünete a gyakori fejfájás, melyet szédülés is kísérhet. Emellé társulhat még homályos látás, koncentrációs nehézség, kótyagosság, émelygés, hányás és gyengeségérzet.

Szerencsére bizonyos ételekkel stabilizálni lehet az értéket, de emellett érdemes orvoshoz fordulni, hogy teljes képet kapjon a beteg az állapotáról.

Az 5 legjobb étel alacsony vérnyomás ellen

Mazsola

Ez az aszalvány olyan értékes alapanyagokat tartalmaz, amelyek elősegítik a véráramlást. A legjobb, ha elfogyasztása előtt 10-20 szemet vízbe rakunk egy éjszakára, hogy kicsit megpuhuljon. Fogyaszthatjuk magában, süteménybe vagy salátába rakva, vagy a joghurtra szórva.

Mandulatej

A mandulában rengeteg hasznos tápanyag található. Ha minden nap iszol egy pohár mandulatejet, akkor elkerülheted a vérnyomás-ingadozást.

Édesgyökér

Az édesgyökér extra alacsony vérnyomásra is alkalmas. A benne lévő glicirrizin vegyület a mellékvese hormontermelésére hat, közvetve emelve a vérnyomást is. 1-1,5 teáskanálnyi szárított édesgyökeret dobjunk forrásban lévő vízbe, majd hagyjuk állni 15 percig.

Magas koffeintartalmú italok

A legjobb, ha kávét vagy zöld teát fogyasztunk, hiszen ezek nagy mennyiségben tartalmaznak koffeint, és segítenek emelni a vérnyomást és a pulzusszámot. Fontos azonban, hogy nem szabad túlzásba esni a fogyasztásukkal.

Brokkoli

Az alacsony vérnyomás esetén fontos, hogy pótoljuk a B12-vitamint. A brokkoli tökéletes erre a célra, hiszen rendkívül magas a B12-tartalma. Szerencsére nemcsak ebben található meg ez a vitamin, de a tojásban, a májban és a tejtermékekben is.

Forrásunk volt.


Még több egészség:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...