Akarsz több mint félmilliót keresni egy hónapban? "Csak" ennyit kell tenned érte

Sajnos nem itthon ajánlanak ilyen fizetést a vendéglátósoknak. Mutatjuk, hova kell utaznod, ha 800 ezer forintos fizetést szeretnél.

Álomfizetés a vendéglátásban? Itthon valószínűleg kevés olyan hely van, ahol félmilliós fizetést ajánlanak egy éttermi dolgozónak, hiába a munkaerőhiány. Budapesttől 800 km-re viszont,Günzburgban egy vidámparkba keresnek a márciustól novemberig tartó szezonra éttermi dolgozót 1400-1600 eurós (kb. 451-515 ezer forint)nettó kereseti lehetőséggel. Ehhez még jön a borravaló is, a számos plusz kedvezmény, és a gyerekeseknek német családi pótlék - szúrta ki a Pénzcentrum. Persze, a munkához elengedhetetlen minimális német nyelvtudás.

De egy kicsit közelebb, az olasz-osztrák határ mellettegykezdő segédpincér tapasztalat nélkül is megkereshet az1750 eurót (561 750 forintot) egyetlen hónap alatt. A fizetés mellé pedig szállást is biztosítanak.

A legjobban az járhat, aki német tudásával Tirolig megy. Ott egy Alpesi szállodába pincéreket toboroznak. Itt már elvárás a német társalgási szint az állás betöltéséhez, de havonta akár 2500 eurót, tehát kb. 802 500 forintot is meg lehet keresni.

Csak összehasonlításképpen, Budapesten nettó 300-350 ezer forintért várnak felszolgálókat, teljes munkaidőben, egy szegedi álláshirdetésben pedig havi 300 ezer forintért várnak felszolgálókat az egyik ismert pizzériába.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...