Minden, amit megeszünk, befolyásolja agyunk állapotát, az egészségesebb és az egészségtelen ételek is. Természetesen utóbbiból érdemes többet fogyasztani, különösen nagy mennyiségben, hogy agyunk igazán fitt legyen, és készen álljon a különböző nehézségekre. Szerencsére számos élelmiszer áll rendelkezésünkre, melyek az egészséges agyműködést támogatják, írta a Magyar Mezőgazdaság. Vegyük sorra őket galériánkban!
Ételek, melyeknek agyserkentő hatása van
Az extra szűz olívaolaj nyersen fogyasztva elképesztően egészséges, hiszen erős antioxidáns- és zsírsavtartalma révén agyműködést serkentő hatással bír. Az utóbbi azért is nagyon fontos, mert az agy nagy része zsírból áll, így szüksége van a megfelelő mennyiségű zsírra a helyes működéséhez.
Az olajos halakban megtalálható az Ómega3-zsírsav, melyet a szervezet nem képes magától előállítani, így valamilyen más módon kell hozzájutnunk. Szerencsére sok élelmiszerben megtalálható, többek között az olajos halakban is. Nyilván az ómega3-zsírsav ugyanazért fontos, mint az olíva olaj.
Még több életmódcikk: