4 étel, ami frissen tartja az agyunkat

Sajnos csak úgy, mint a többi szervünk, az idő múlásával az agyunk is folyamatosan öregszik és lassul. Szerencsére vannak olyan ételek, amelyekkel jelentősen csökkenthetjük a folyamatot, lássuk, melyek ezek.

Bizony, nem csupán egy mítosz, tényleg vannak olyan ételek, amelyek segítenek abban, hogy az agyunk tovább fiatalabb maradjon, ezáltal lassítják az öregedéssel járó negatív hatásokat.

Hal

A legtöbb tengeri hal tele van ómega-3 zsírsavval, amit kulcsfontosságúnak gondolnak a kutatók az agy egészsége szempontjából. Mérsékelheti a demencia kialakulásának kockázatát, sőt a stroke rizikóját is csökkenti, és hozzájárul a mentális hanyatlás lassításához is. Ezen kívül létfontosságú szerepet játszik a memória javításában, különösen idős korban. Ha teheted, heti legalább kétszer fogyassz halat az agyad érdekében.

Sushi egyszerűen

Sokan imádjuk a sushit, ám viszonylag kevesen vesszük a bátorságot, hogy otthon is megpróbáljuk elkészíteni. Pedig igazán nem bonyolult mutatvány, ráadásul otthon készítve garantáltan ...

Olajos magvak

Az olajos magvak és diófélék tele vannak antioxidánsokkal és E-vitaminnal, melyek lassítják a kognitív hanyatlást. Persze érdemes ezekkel csínján bánni, hiszen igen magas a kalóriatartalmuk, így 12-14 szem mandulát (1 db kb. 1 g), vagy 3-4 egész dióbelet fogyasszunk egy nap.

Teljes kiőrlésű ételek

Ha gyakran eszünk teljes kiőrlésű ételeket, azzal támogatjuk az emésztőrendszerünket. Továbbá a teljes kiőrlésű ételekben gazdag étrend mellett kisebb az esélye annak, hogy az érfalakon plakkok halmozódjanak fel, így a véráramlás képes egészségesen ellátni az agyat, aminek köszönhetően sokkal tovább épp marad.

Áfonya

Az áfonyában lévő antioxidánsok képesek megvédeni az agyat a szabadgyökök károsító hatásaitól, és az olyan, korral járó állapotoknak, mint például a demenciának a következményeit is hatékonyan mérséklik.

Forrásunk volt.


Még több egészség:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...