Teljesen ledöbbensz: így szüretelik az áfonyát

Ha eddig azt hitted, hogy kézzel, egyesével szedegetik az áfonyaszemeket, nagyot tévedtél! Itt az ideje, hogy megtudd, hogyan szüretelik ezt a csodás bogyós gyümölcsöt.

Ha szereted az áfonyát, talán azon is elgondolkoztál már, hogyan szüretelik le a bokrokról. Valószínűleg eddig azt hitted, hogy egyesével, kézzel szedik le a bogyókat, pedig már erre is feltaláltak egy eszközt, amivel gyorsan és könnyedén tudnak percenként akár több száz szemet is leszüretelni a bokrokról!

De pontosan hogy néz ki az áfonyaszüret? Nemrégiben kikerült róla egy videó, méghozzá a Reddit "Damn, That’s Interesting!" nevű fórumába. Nézd csak:

Egy formatervezett, gereblyeszerű eszközt használnak a betakarításhoz, ezt rakják a bokrok közé, majd könnyed, laza mozdulatokkal leszedik a gyümölcsöt. Ahogy a videón jól látszik, ezzel a módszerrel több száz szemet össze tudnak gyűjteni percenként. Pár Reddit-felhasználó megírta, hogy tényleg így működik a dolog, ugyanis idénymunkaként ők is ezzel az eljárással szüreteltek.

Könnyű áfonyás muffin

Végre kikísérleteztem a legkönnyebb tésztájú muffint, amibe olyan gyümölcsöket tehetünk, amit csak akarunk. Imádom az áfonya savanykás ízét, épp volt is a hűtőben, íme a ...

Forrásunk volt.


Még több érdekesség:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...