5 különleges adventi koszorúötlet - így készítsd házilag, egyszerűen

Néhány nap múlva elkezdődik az adventi időszak. Ha még nincs koszorúd, akkor mutatunk néhány ötletet, hogyan készítheted el őket egyszerűen, olcsón.

December 2-án, advent első vasárnapján meggyújtjuk az első gyertyát az adventi koszorún. Te már megvetted magadnak az új koszorút, vagy a tavalyit használod? Ha nem akarsz több ezret költeni rá egy virágboltban, akkor csináld magad olcsón és egyszerűen. Mutatunk néhány ötletet:

1. Ehető változat

Ha szereted a mézeskalácsot és a különböző édes cukorkákat, akkor leginkább az ehető adventi koszorú illik hozzád. Némi kézügyességgel könnyen összeállíthatod a gyertyatartót. A Nosalty-n is találhatsz hozzá recepteket, de nyugodtan engedd szabadon a fantáziád:

Adventi koszorú mézeskalácsból

Nem is értem, hogy az előző években miért nem jutott eszembe, hogy fenyőágak helyett, mézes tésztából készítsem az adventi koszorút. Egy-két kisebb módosítással, Ildikó klassz ...

Adventi mézeskalács koszorú

Megvan még a tavalyi koszorúm, de úgy döntöttem, ez alkalommal illatozzon a gyertyák alatt valami igazán fűszeres, karácsonyillatú, saját kezűleg készített, ráadásul ehető! ...

2. Időspórolós változat

Ma már egy csomó boltban lehet kapni egyszerű koszorúalapot, amivel csak annyi a dolgod, hogy beleszúrsz négy gyertyát és néhány díszt. Még így is olcsóbb lesz, mintha az egészet megvennéd.

3. Rusztikus adventi koszorú

Egy egyszerű fatörzsdarabból is készíthető adventi koszorú:

4. Fenyővel és mindennel a profiknak

Pontosan olyan koszorút szeretnél, amit a virágboltokban árulnak súlyos összegekért? Nem lehetetlen, főleg ha be tudod hozzá szerezni az összes alapanyagot:

5. Egyszerű, mégis nagyszerű

Ne csüggedj, ha rossz a kézügyességed, mert még így is könnyen tudsz készíteni koszorút. Néhány gyertyát egyszerűen feldobhatsz, mondjuk így:

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...