Egy reprezentatív internetes kutatás szerint a SPAR Csoport áruházai lettek a kedvenc frisshús-vásárlási helyszínek. A Scores Group által, a közelmúltban végzett piackutatás a húsvásárlási szokásokat elemezte. A Magyarországon friss húst vásárló felnőtt lakosság szokásait figyelték a húspultból, hentes pultból, illetve előre csomagoltan az önkiszolgáló hűtőkből és hűtőládákból választott termékek alapján.
A fel nem dolgozott nyers húsok tekintetében országszerte a SPAR-t részesítik előnyben a vásárlók az adatok szerint, mind a sertés, a marha, a szárnyasok, a vadhúsok vagy a nyúl tekintetében. "A SPAR a hazai piacra lépése óta elkötelezett a minőségi húsok iránt, s kiemelt figyelmet fordít a magyar vásárlók friss hússal történő ellátására, hiszen a háztartások egyik legfontosabb fogyasztási cikkéről van szó" - mondta el a Pénzcentrumnak Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.
A SPAR volt az első a kiskereskedelmi láncok közül, amely önálló húsüzemet indított. A REGNUM Húsüzem és Oktatóközpontra az elmúlt 15 évben több mint 8 milliárd forintot költöttek. A húsüzem az ország egyik legmodernebb technológiával felszerelt húsfeldolgozó egysége lett, ahol 2019-ben 2611 szarvasmarhát és 451 000 félsertést dolgoztak fel. A termelés a tavalyi üzleti évben 39 850 tonna volt, a magyar beszállítók aránya a 80 százalék.
Ezeket olvastad már?
Híres húsok a konyhánkban
A húsos ételek közül is van pár híres kedvenc, amit általában csak étteremben eszünk. Pedig otthon is bármikor elkészíthetjük!
Nosalty10 bomba jó pác, amivel isteni húsokat készíthetsz
Unod már a tejfölös, joghurtos, mézes-mustáros pácokat? Íme, néhány alapanyag, amivel új szintre emelheted a marinálást!
Fenes GábrielItt a válasz, meddig állnak el a húsok a fagyasztódban!
Nyers húst vásárolni önmagában nem nehéz feladat, kimatekozni viszont, hogy hány napig áll el és meddig tárolható a fagyasztóban, már egy kicsit fogósabb kérdés.
Masszi- Rigó CsillaHagyományos ebéd: rántott húsok
Még ha hét közben sokféle ételt fogyasztunk is, valamiért a vasárnapi ebéd szinte mindig ugyanaz. Talán nem nehéz kitalálni, hogy milyen fogásokra gondoltunk.
admin