Ezt az áruházat kedvelik legtöbben, akik friss húst vásárolnak

A kiskereskedelmi láncok közül a Spar Csoport áruházait kedvelik a legtöbben, akik friss húst szeretnének venni - derül ki egy friss kutatásból - írja a Pénzcentrum az áruházláncra hivatkozva. A Spar több mint 15 éve saját húsüzemet is működtet Magyarországon

Egy reprezentatív internetes kutatás szerint a SPAR Csoport áruházai lettek a kedvenc frisshús-vásárlási helyszínek. A Scores Group által, a közelmúltban végzett piackutatás a húsvásárlási szokásokat elemezte. A Magyarországon friss húst vásárló felnőtt lakosság szokásait figyelték a húspultból, hentes pultból, illetve előre csomagoltan az önkiszolgáló hűtőkből és hűtőládákból választott termékek alapján.

A fel nem dolgozott nyers húsok tekintetében országszerte a SPAR-t részesítik előnyben a vásárlók az adatok szerint, mind a sertés, a marha, a szárnyasok, a vadhúsok vagy a nyúl tekintetében. "A SPAR a hazai piacra lépése óta elkötelezett a minőségi húsok iránt, s kiemelt figyelmet fordít a magyar vásárlók friss hússal történő ellátására, hiszen a háztartások egyik legfontosabb fogyasztási cikkéről van szó" - mondta el a Pénzcentrumnak Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

A SPAR volt az első a kiskereskedelmi láncok közül, amely önálló húsüzemet indított. A REGNUM Húsüzem és Oktatóközpontra az elmúlt 15 évben több mint 8 milliárd forintot költöttek. A húsüzem az ország egyik legmodernebb technológiával felszerelt húsfeldolgozó egysége lett, ahol 2019-ben 2611 szarvasmarhát és 451 000 félsertést dolgoztak fel. A termelés a tavalyi üzleti évben 39 850 tonna volt, a magyar beszállítók aránya a 80 százalék.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...