A lusta háziasszony trükkje a leggyorsabb gravymártáshoz – húst sem kell sütnöd!

Így készítsd a leggyorsabb gravyt hússütés nélkül, minőségi leveskockából. Gyors megoldás, ha nagyon szeretnéd nyakon önteni a húst vagy a krumplit egy ízes mártással.

"Vétek lenne kidobni!" - mondta mindig anyukám a sülthúsos tepsi alján tocsogó földi jóra, és szó nélkül rálocsolta a krumplimra.

Tudjuk jól, hogy az amerikaiaknál az év végi hálaadós-karácsonyi időszak bővelkedik sült húsokban, és az azokhoz elmaradhatatlanul kínált gravy is mindig asztalra kerül – nincs jobb módja annak, hogy elhasználjuk az értékes, mély, ízgazdag szaftot, ami a húsból kifőtt-sült.

Egybesült karaj Gravy mártással

A karaj nem egy szaftos hús, de jól elkészítve nem szárad ki, omlós marad, a mártás pedig egy magasabb dimenzióba emeli, tökéletes kiegészítője. Korábban nem szívesen készítettem ...

Vegán gravy

Ez a vegán gravy történetesen olyan jó, hogy a legnagyobb húsevők is mind a tíz ujjukat végignyalnák utána. Selymes, krémes, karakteres szósz, amiben tökéletesen harmonizálnak a ...

Na, most meg szembejött velünk (ITT) egy tipikus, lusta háziasszonyokhoz méltó gravytrükk azoknak, akik éppen nem óhajtanak megsütni egy tíz kilós pulykát, ennek ellenére vágyakoznak a csodás szaft után – milyen húsféléhez ne jönne jól hétvégén? Nem kell ahhoz karácsony!

A lényeg:

Jó minőségű, adalékmentes bio húsleveskockát használj, ha teheted! (Pár száz forint drogériákban, bioboltokban.) Ez fogja helyettesíteni az állati zsiradékot, amit a hússütés produkálna.

Hozzávalók:

  • 3-4 húsleveskocka
  • egy bögre víz
  • néhány ek liszt
  • néhány ek zsiradék (vaj vagy olaj)

Elkészítés:

  • Oldd fel a leveskockákat egy bögre forró vízben, tedd félre.
  • Készíts lisztes rántást vajon vagy olajon: kb. 2 evőkanálnyi zsiradékot hevíts fel egy serpenyőben, tegyél hozzá ugyanennyi lisztet, és habverővel kevergesd, amíg aranybarna színt nem kap.
  • Add hozzá a leveskockás-vizes egyveleget apránként, folyamatosan kevergetve, hogy közben tudjon sűrűsödni. Kóstold!
  • Kész!

Természetesen nem lesz olyan, mint az igazi, házi gravy, de megteszi gyors megoldásnak, ha éppen nincs időd egy egész madarat megsütni.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Tippek, hogy süsd az ünnepi pulykát, csirkét, marhát vagy malacot

A karácsonyi asztal dísze általában valamilyen különlegesen elkészített, minőségi húsétel. Tálalhatunk a családnak ünnepi malacsültet, pulykát vagy más szárnyast, vagy éppen egybesült marhahúst, ha nem figyelünk néhány dologra, könnyen kiszáradhat, vagy épp alul készül. Cikkünkből most kiderül, mire figyeljünk oda hússütéskor.

Szekeres Dóra

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...