A 9 legjobb takarítási trükk, amit 2020-ban tanultunk

Hamarosan magunk mögött hagyjuk a 2020-as évet, amelynek nagy részét sokan a négy fal között, otthonunkban töltöttünk. Tanultunk idén pár szuper praktikát, ezeket gyűjtöttük most össze.

Valószínűleg sokak számára nem ez az év lesz a legjobbként elkönyvelve, idén viszont egy csomó új, praktikus dolgot tanultunk meg, amelyeket érdemes saját otthonunkban is alkalmazni. Hogyan lehet még szebb az otthonunk, illatosabb a lakás vagy tisztább a lefolyó? Nézzük, milyen új takarítási trükköket tanultunk 2020-ban!

1. Kellemes illat a hűtőben

A szódabikarbóna jó szagelszívó, eltünteti a kellemetlen illatanyagokat a hűtőből, ha viszont azt szeretnénk, hogy a hűtőből kifejezetten jó illat áradjon, egy kevés vaníliaaromát cseppentsünk rá egy pingponglabdányi vattapamacsra, majd helyezzük el egy kis tálban a hűtő egyik polcán.

2. Vízköves csapok, zuhanyrózsák

Fotó: Hunker.com

Az egyik kedvenc trükkünk az ecetes vízkőeltávolítás a csapokról és a zuhanyrózsákról. Csak vegyél elő egy zacskót és egy-két befőttesgumit, önts a tasakba némi ecetet, és gumizd rá a csapra a zacskót úgy, hogy az ecetbe belelógjon a csap vége. Másnap reggelre teljesen leoldódik a fémre száradt vízkő.

3. Fényesítsd a rozsdamentes acél lábosokat...

... olívaolajjal! Egy csepp olaj a papírtörlőre, és a tiszta lábosok még ragyogóbbak lesznek! Tényleg csak egy csepp szükséges!

4. Lefolyótisztítás

Több ezer forintos javítási költséget spórolhatunk meg, ha heti legalább egy alkalommal egy kevés folyékony mosogatószert öntünk a lefolyóba, majd meleg vizet engedünk rá. A lefolyó oldalára tapadt szennyeződések és lerakódások java része könnyebben fog leoldódni, és nem kell majd tartanod a dugulástól.

5. Papírtörlő guriga

Az üres papírtörlő guriga még számtalan dologra jó lehet kidobás előtt! A gurigát könnyen ráhúzhatod a porszívócsőre, (lehet, hogy a különböző méretek miatt nem árt behajtani vagy megtörni a gurigát), ha pedig összenyomod a papírcső végét, máris könnyebben tudod felszívni a port a legszűkebb résekből is.

6. Gáztűzhely- és sütőrács tisztítása

A mosogatótablettát sem csak a mosogatógépben lehet használni. A makacs szennyeződéseket okozó sütéshez és főzéshez használt rácsokat egy lavórban vagy vödörben (vagy a kádban, ha utána jól kitakarítjuk) áztasd be egy éjszakára egy mosogatótabletta kíséretében. Másnap a rácsokról már aligha kell ledörzsölnöd az odaragadt piszkot, a tabletta elvégzi helyetted a munkát.

7. A mosógépek kis titka

Havonta-kéthavonta egyszer érdemes óvatosan kinyitnod a mosogatógéped alján található kis ajtót (elöl vagy hátul található). Vigyázat! Néhány törlőkendőt és a felmosót érdemes előkészíteni, az ajtócska mögött található kupakot elforgatva ugyanis némi víz szivároghat ki, ezt követően viszont egy perc alatt kiszedheted a mosások során elveszett gombokat, bent maradt pénzérméket a rekeszből.

8. Fehér fuga a fürdőszobában és a konyhában

Vízben keverj el annyi mosószódát, hogy pasztaállagot kapj. Kend fel a felületre, várj pár percet, majd dörzsöld át. Ha egyik módszer sem nyerte el a tetszésed, akkor elő a gőzölőkészülékekkel, amikkel hatékonyan takaríthatod a konyhát és a fürdőszobát is.

9. Bőrbútorok megújítása BANÁNHÉJJAL

Igen, tényleg működik, A banánhéj belső részét használhatod a bőr megújítására is. A héjakból származó kálium felszívódik a bőrben, csökkentve ezzel a kopásnyomokat. Kanapékhoz, textíliákhoz kiváló módszer!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...