Hamarosan érkezik Budapest legizgalmasabb ázsiai ihletésű étterme

Minden falat egy történetet mesél el, és minden étel egy műalkotás a W Budapest ázsiai ihletésű éttermében: ez a Nightingale by Beefbar.

Idén júliusban a Marriott Bonvoy 31 márkából álló portfóliójába tartozó W Hotels Worldwide újragondolja Budapest kulináris színterét a várva várt W Budapest megnyitásával. Az új szálloda háromféle innovatív étkezési koncepciót hoz be a fővárosba, amelyek a város pezsgő társasági kultúráját és örökségét ünneplik. A W Budapest felkelti az érdeklődést, kulináris kíváncsiságot ébreszt vendégeiben és a helyi lakosokban - váratlan és egyedi kidolgozású gasztronómiai élményeket tartogat számukra, többek közt egy új, ázsiai ihletésű étteremmel, a Nightingale by Beefbar-ral, amelyet Riccardo Giraudi világhírű vállalkozó és restaurateur irányít.

„Izgatottan várjuk, hogy bemutathassuk a Nightingale by Beefbar-t, a W Budapest kulináris remekét, amely egyesíti az ázsiai ihletésű konyhát az elismert Beefbar-koncepcióval. A Nightingale by Beefbar célja, hogy olyan ízek és textúrák szimfóniáját teremtse meg, amelyben minden falat egy történetet mesél el és minden étel egy műalkotás” – mondta Igor Buercher, a W Budapest ügyvezető igazgatója.

A Nightingale by Beefbar a híres Beefbar koncepció spinoff-ja, amely egy merész, új kulináris célpontban valósult meg. Az étlapot úgy alakították ki, hogy bárki számára hozzáférést nyújtson az ázsiai konyhába, tökéletesen ötvözi a kényelmet és a luxust, ezzel felejthetetlen élményt szerezve a vendégeknek. A Beefbar filozófiát 2005-ben Riccardo Giraudi alkotta meg Monacóban. Ez a márka tele van kontrasztokkal és szakít a merev szabályokkal, hogy újragondolhassa az ételeket és fényűzően modern, ugyanakkor elérhető élményt teremtsen. Manapság a Beefbar olyan nagyvárosokban található meg, mint Párizs, London, Hong Kong és Dubai.

Giraudi aprólékosan megalkotta a Nightingale by Beefbar-t, mint a W Budapest egyedi gasztronómiai célpontját, friss, hagyományos ázsiai ízeket párosítva a Beefbar jellegzetes húsételeivel, hogy lendületes, felejthetetlen kulináris élményt nyújtson a vendégeknek.

A Nightingale by Beefbar konyháját Fabio Polidori vezeti, aki egy különleges menüt állított össze, amely tele van finom, kis tányéron kínált fogásokkal, melyeket a vendégek egymást között megoszthatnak. Az olaszországi születésű Polidori több mint 15 éves szakácsi tapasztalattal rendelkezik, és ennek az időnek a nagy részét Ázsiában töltötte tudásának csiszolásával, valamint modern és ősi főzési technikák elsajátításával. Az tudás és a tapasztalat párosítása segítette hozzá ahhoz a különleges képességhez, amellyel a Nightingale by Beefbar ambiciózus fúziós menüjét megvalósíthatta.

A kis tányérok közé tartozik a pikáns chipotle öntettel meglocsolt, ropogós carpaccio és a sárgafarkú sashimi yuzu szarvasgomba szósszal. Jellegzetes főétel a keleti miso és az ouzo szósszal pácolt tőkehalfilé, valamint az ínycsiklandó, miso-ban pácolt borjúhús. A meglepő köretek közé tartozik a jól ismert  burgonyapüré jalapenoval, valamint az olyan ázsiai kísérők, mint a pak choi és a ropogós fokhagyma.

Azok számára, akik valami édességgel szeretnék befejezni az élményt, a játékos nevű Miss Bao arra invitálja a vendégeket, hogy a karamellizált banánt isteni étcsokoládé szószba mártsák, míg a pastilla sucrée gyengéd interpretációja a millefeuille ihletésű péksütemény-rétegekből összerakott, jázminnal átitatott panna cottát ünnepli. Végezetül a könnyedebb zamataival, a yuzu, citrom és lime jegyeket ötvöző japán sorbet letisztítja a palettát, és tökéletesen illeszkedik az étterem saját kezűleg kiválasztott szaké menüjéhez.

Amióta a new york-i W-ben, a Union Square-en tartózkodtam, arról álmodoztam, hogy együttműködhessek a csoporttal. Több mint egy évtized elteltével nagy büszkeséget és alázatot érzek amiatt, hogy megnyithattam flagship márkám első spin-offját, a Nightingale by Beefbar-t. A legjobb alkotásaimra, a márka bestsellereire összpontosítottam, amelyek ázsiai hatást keltenek, miközben a gyökereink tiszteletben tartása érdekében sushit és tekercseket is készítettem, inkább a húsra fókuszálva. Mindig felkaroljuk azokat a városokat vagy országokat, amelyek otthont adnak nekünk, és nagyon örülünk, hogy helyi partnerekkel működhetünk együtt az egyedi W Budapest élmény megteremtésében

– mondta Riccardo Giraudi, a Giraudi csoport vezérigazgatója.

A Nightingale by Beefbar élményét egy izgalmas bár egészíti ki, amely végtelen mediterrán éjszakákra repíti a vendégeket és a tökéletes kifinomultság hangulatát kínálja. A bár atmoszférája remek lehetőséget ad a vendégeknek ahhoz, hogy a W Budapest valamelyik ötletes koktéljával kezdhessék vagy fejezhessék be estéjüket. Az italkínálat a bourbon alapú Nightingale Boulvardie-tól a gin és édes bor alapú Budapest Calling koktélig az invenciózus menü a Földközi-tenger igazi esszenciáját ragadja meg, valamint Kelet-Ázsia hagyományos ízeinek játékos áttekintését Magyarország szívében.

A Nightingale by Beefbar mellett a W Budapest egy másik kivételes kulináris kínálattal is bemutatkozik; A Society25, a szálloda alagsorában található speakeasy bar új életet lehel a Palota földalatti részébe. A Society25 azokból a kreatív beszélgetésekből és titkos asztaltársaságokból merít ihletet, amelyek „előző életeiben” gyakran megfordultak a térben – a hely bensőséges és felszabadító élményt kínál. A széleskörű koktélválaszték a W Budapest izgalmas dizájn narratíváira támaszkodik, nyolc egyedi koktéllal büszkélkedhet, amelyek a város korszakai, emberei és eseményei előtt tisztelegnek. A koktélkollekcióban megtalálható a nagy Houdiniről elnevezett The Illusionist; a Frisky Lady-t Gábor Zsa Zsa ihlette; a Brew Pop-nak a budapesti kávé aranykora, a Geraniumnak (Muskátli) pedig maga a Drechsler-palota volt az ihletője. Minden koktél tartalmaz egy titokzatos összetevőt, amelyet Stefano Ripiccini vezető bartender álmodott meg az italokba.

A W Lounge a szálloda társasági epicentrumaként szolgál.

A puha mélyzöld és korall bútorok magával ragadó keverékével, valamint gyönyörű, kockás márványpadlójával a W Lounge felejthetetlen élményt kínál olyan fogásokkal, mint a mesterek által kreált California Riviera sushi roll, a marhatatár tempurált shisho-n, a klasszik Reuben koreai twisttel és az ikonikus mini sliders.

Az üzleti meetingektől és a könnyű ebédektől a késő esti programokig, a W Lounge túlszárnyalja a nappal és az éjszaka határait, sharing fogásokat és  koktélokat kínál, köztük a gin alapú Plum Martinit vagy az Grand Budapest koktélt, amely főként calvadost és Unicumot tartalmaz - mindez egytől-egyig része a Nightingale by Beefbar jellegzetes koktélkínálatának, amely kiegészítője a naplementét kísérő, pezsdítő DJ-szetteknek.

A W Budapest kulináris felfedezőútra invitálja vendégeit, ahol váratlan élményekben lehet részük, és tartalmas, életre szóló gasztronómiai emlékeket szerezhetnek.

Ha már most szeretne foglalni, látogasson el a www.wbudapest.com oldalra, valamint kövesse az Instagramon a nyitás előtti friss híreket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...