Hamarosan érkezik Budapest legizgalmasabb ázsiai ihletésű étterme

Minden falat egy történetet mesél el, és minden étel egy műalkotás a W Budapest ázsiai ihletésű éttermében: ez a Nightingale by Beefbar.

Idén júliusban a Marriott Bonvoy 31 márkából álló portfóliójába tartozó W Hotels Worldwide újragondolja Budapest kulináris színterét a várva várt W Budapest megnyitásával. Az új szálloda háromféle innovatív étkezési koncepciót hoz be a fővárosba, amelyek a város pezsgő társasági kultúráját és örökségét ünneplik. A W Budapest felkelti az érdeklődést, kulináris kíváncsiságot ébreszt vendégeiben és a helyi lakosokban - váratlan és egyedi kidolgozású gasztronómiai élményeket tartogat számukra, többek közt egy új, ázsiai ihletésű étteremmel, a Nightingale by Beefbar-ral, amelyet Riccardo Giraudi világhírű vállalkozó és restaurateur irányít.

„Izgatottan várjuk, hogy bemutathassuk a Nightingale by Beefbar-t, a W Budapest kulináris remekét, amely egyesíti az ázsiai ihletésű konyhát az elismert Beefbar-koncepcióval. A Nightingale by Beefbar célja, hogy olyan ízek és textúrák szimfóniáját teremtse meg, amelyben minden falat egy történetet mesél el és minden étel egy műalkotás” – mondta Igor Buercher, a W Budapest ügyvezető igazgatója.

A Nightingale by Beefbar a híres Beefbar koncepció spinoff-ja, amely egy merész, új kulináris célpontban valósult meg. Az étlapot úgy alakították ki, hogy bárki számára hozzáférést nyújtson az ázsiai konyhába, tökéletesen ötvözi a kényelmet és a luxust, ezzel felejthetetlen élményt szerezve a vendégeknek. A Beefbar filozófiát 2005-ben Riccardo Giraudi alkotta meg Monacóban. Ez a márka tele van kontrasztokkal és szakít a merev szabályokkal, hogy újragondolhassa az ételeket és fényűzően modern, ugyanakkor elérhető élményt teremtsen. Manapság a Beefbar olyan nagyvárosokban található meg, mint Párizs, London, Hong Kong és Dubai.

Giraudi aprólékosan megalkotta a Nightingale by Beefbar-t, mint a W Budapest egyedi gasztronómiai célpontját, friss, hagyományos ázsiai ízeket párosítva a Beefbar jellegzetes húsételeivel, hogy lendületes, felejthetetlen kulináris élményt nyújtson a vendégeknek.

A Nightingale by Beefbar konyháját Fabio Polidori vezeti, aki egy különleges menüt állított össze, amely tele van finom, kis tányéron kínált fogásokkal, melyeket a vendégek egymást között megoszthatnak. Az olaszországi születésű Polidori több mint 15 éves szakácsi tapasztalattal rendelkezik, és ennek az időnek a nagy részét Ázsiában töltötte tudásának csiszolásával, valamint modern és ősi főzési technikák elsajátításával. Az tudás és a tapasztalat párosítása segítette hozzá ahhoz a különleges képességhez, amellyel a Nightingale by Beefbar ambiciózus fúziós menüjét megvalósíthatta.

A kis tányérok közé tartozik a pikáns chipotle öntettel meglocsolt, ropogós carpaccio és a sárgafarkú sashimi yuzu szarvasgomba szósszal. Jellegzetes főétel a keleti miso és az ouzo szósszal pácolt tőkehalfilé, valamint az ínycsiklandó, miso-ban pácolt borjúhús. A meglepő köretek közé tartozik a jól ismert  burgonyapüré jalapenoval, valamint az olyan ázsiai kísérők, mint a pak choi és a ropogós fokhagyma.

Azok számára, akik valami édességgel szeretnék befejezni az élményt, a játékos nevű Miss Bao arra invitálja a vendégeket, hogy a karamellizált banánt isteni étcsokoládé szószba mártsák, míg a pastilla sucrée gyengéd interpretációja a millefeuille ihletésű péksütemény-rétegekből összerakott, jázminnal átitatott panna cottát ünnepli. Végezetül a könnyedebb zamataival, a yuzu, citrom és lime jegyeket ötvöző japán sorbet letisztítja a palettát, és tökéletesen illeszkedik az étterem saját kezűleg kiválasztott szaké menüjéhez.

Amióta a new york-i W-ben, a Union Square-en tartózkodtam, arról álmodoztam, hogy együttműködhessek a csoporttal. Több mint egy évtized elteltével nagy büszkeséget és alázatot érzek amiatt, hogy megnyithattam flagship márkám első spin-offját, a Nightingale by Beefbar-t. A legjobb alkotásaimra, a márka bestsellereire összpontosítottam, amelyek ázsiai hatást keltenek, miközben a gyökereink tiszteletben tartása érdekében sushit és tekercseket is készítettem, inkább a húsra fókuszálva. Mindig felkaroljuk azokat a városokat vagy országokat, amelyek otthont adnak nekünk, és nagyon örülünk, hogy helyi partnerekkel működhetünk együtt az egyedi W Budapest élmény megteremtésében

– mondta Riccardo Giraudi, a Giraudi csoport vezérigazgatója.

A Nightingale by Beefbar élményét egy izgalmas bár egészíti ki, amely végtelen mediterrán éjszakákra repíti a vendégeket és a tökéletes kifinomultság hangulatát kínálja. A bár atmoszférája remek lehetőséget ad a vendégeknek ahhoz, hogy a W Budapest valamelyik ötletes koktéljával kezdhessék vagy fejezhessék be estéjüket. Az italkínálat a bourbon alapú Nightingale Boulvardie-tól a gin és édes bor alapú Budapest Calling koktélig az invenciózus menü a Földközi-tenger igazi esszenciáját ragadja meg, valamint Kelet-Ázsia hagyományos ízeinek játékos áttekintését Magyarország szívében.

A Nightingale by Beefbar mellett a W Budapest egy másik kivételes kulináris kínálattal is bemutatkozik; A Society25, a szálloda alagsorában található speakeasy bar új életet lehel a Palota földalatti részébe. A Society25 azokból a kreatív beszélgetésekből és titkos asztaltársaságokból merít ihletet, amelyek „előző életeiben” gyakran megfordultak a térben – a hely bensőséges és felszabadító élményt kínál. A széleskörű koktélválaszték a W Budapest izgalmas dizájn narratíváira támaszkodik, nyolc egyedi koktéllal büszkélkedhet, amelyek a város korszakai, emberei és eseményei előtt tisztelegnek. A koktélkollekcióban megtalálható a nagy Houdiniről elnevezett The Illusionist; a Frisky Lady-t Gábor Zsa Zsa ihlette; a Brew Pop-nak a budapesti kávé aranykora, a Geraniumnak (Muskátli) pedig maga a Drechsler-palota volt az ihletője. Minden koktél tartalmaz egy titokzatos összetevőt, amelyet Stefano Ripiccini vezető bartender álmodott meg az italokba.

A W Lounge a szálloda társasági epicentrumaként szolgál.

A puha mélyzöld és korall bútorok magával ragadó keverékével, valamint gyönyörű, kockás márványpadlójával a W Lounge felejthetetlen élményt kínál olyan fogásokkal, mint a mesterek által kreált California Riviera sushi roll, a marhatatár tempurált shisho-n, a klasszik Reuben koreai twisttel és az ikonikus mini sliders.

Az üzleti meetingektől és a könnyű ebédektől a késő esti programokig, a W Lounge túlszárnyalja a nappal és az éjszaka határait, sharing fogásokat és  koktélokat kínál, köztük a gin alapú Plum Martinit vagy az Grand Budapest koktélt, amely főként calvadost és Unicumot tartalmaz - mindez egytől-egyig része a Nightingale by Beefbar jellegzetes koktélkínálatának, amely kiegészítője a naplementét kísérő, pezsdítő DJ-szetteknek.

A W Budapest kulináris felfedezőútra invitálja vendégeit, ahol váratlan élményekben lehet részük, és tartalmas, életre szóló gasztronómiai emlékeket szerezhetnek.

Ha már most szeretne foglalni, látogasson el a www.wbudapest.com oldalra, valamint kövesse az Instagramon a nyitás előtti friss híreket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

3 őszi kávérecept a nyugodt reggelekhez

Habár a nyár már véget ért, továbbra sem kell lemondanunk a teraszon kávézós, lassan készülődős, kényelmes reggelekről. Az ébredés utáni pillanatokat még szebbé varázsolhatja egy fűszeres cappuccino vagy egy őszi ízvilágú latte. Ehhez mutatunk most három receptet az ősz legtrendibb ízeiből, a Nespresso limitált kiadású Pumpkin Spice Cake és Maple Pecan kávékapszuláiból.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha pénzt spórolnátok a bolti kencéken, készítsétek el McMenemy Márk...

Idén ősszel is igen enyhe az idő, így nyugodtan tervezhetünk nagy sétákat és kirándulásokat a szabadba. A természetjáráshoz pedig szendvics is dukál, hiszen egy mindenféle földi jóval megpakolt szendó remek ebéd lehet egy kirándulós napon. Fontos azonban, hogy laktató és tápláló is legyen - szerencsére Márk pont egy ilyen receptet hozott nektek!

Címlapról ajánljuk

További cikkek