Két trükkje is van, hogy a száraz, MÁSNAPOS PIZZA új életre keljen

Ha néhanapján te is megküzdesz azzal az idegesítő problémával, hogy a drága rendelt pizzád vagy a nagy műgonddal megsütött házi pizzád másnapra megszottyad, de még jellemzőbben csontra szárad, akkor segítünk, hogy lehelhetsz belé új életet.

Négyféle ember létezik: aki otthagyja a pizza szélét, és aki még a többiekét is elrágcsálja, illetve aki a kihűlt, másnapos pizzát zokszó nélkül borítja a kukába vagy adja a kutyának, és aki még szárazon, többnaposan is örömmel puszilja be, mégiscsak a világ legjobb ételéről lévén szó.

Na mármost, utóbbi problémára hoztunk kis segítséget: így melegíts rá a másnapos pizzára, hogy csaknem olyan legyen, mintha most sütötted volna!

A másnapos pizzamaradék új életre keltéséhez több trükk is létezik

A SÜTŐS MÓDSZER

1.) lépés: melegítsd elő a sütőt!

Elengedhetetlen, hogy mielőtt betennéd a jobb napokat is látott, másnapos, száraz pizzamaradékod, tekerd maxra a sütőt, és hagyd, hogy felforrósodjon. A pizzának ugyanis nem tenne jót, ha fokozatosan melegedne fel a sütőben.

2.) lépés: bélelj ki egy tepsit alufóliával!

Tapétázz ki egy arra alkalmas tepsit alufóliával, és azt is tedd kicsit a sütőbe, hadd melegedjen elő. A lényeg, hogy mire bekerül a pizzád a sütőbe, minden tűforró legyen.

3.) lépés: jöhet a pizza!

Ha tűzforró a sütő és a tepsi is, (ez mintegy 10-15 perces előmelegítést igényel), akkor mehet be a pizza is. Hagyhatod kb. 200 fokon a sütőt, a lényeg, hogy maximum 10 perc után vedd ki a pizzát. Így lesz igazán ropogós, de nem égett, és visszanyer valamit eredeti frissességéből. Próbáld ki!

SERPENYŐS MÓDSZER

1.) lépés: rakd a pizzádat egy serpenyőbe

Tapadásmentes serpenyőben is megoldhatod az újramelegítést - például ha nincs sütőd. Kapcsolj a serpenyő alá közepes lángot, tedd fel melegedni a hideg pizzaszeletedet, majd melegítsd pár percet.

2.) lépés: adj hozzá pár csepp vizet

Pár perc melengetés után menjen a serpenyőbe néhány csepp víz is, de vigyázz, ne a feltétre csöpögtesd!

3.) lépés: fedd le a serpenyőt

Tegyél fedőt a serpenyőre, és néhány percig melegítsd tovább, hogy a gőzben kicsit ráolvadjon a pizza tetejére a sajt, a túl száraz tészta pedig szintén kellő állagot, ropogósságot kapjon.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Ha megkívántad a pizzát:

Címlapról ajánljuk

További cikkek