Négyféle ember létezik: aki otthagyja a pizza szélét, és aki még a többiekét is elrágcsálja, illetve aki a kihűlt, másnapos pizzát zokszó nélkül borítja a kukába vagy adja a kutyának, és aki még szárazon, többnaposan is örömmel puszilja be, mégiscsak a világ legjobb ételéről lévén szó.
Na mármost, utóbbi problémára hoztunk kis segítséget: így melegíts rá a másnapos pizzára, hogy csaknem olyan legyen, mintha most sütötted volna!
A SÜTŐS MÓDSZER
1.) lépés: melegítsd elő a sütőt!
Elengedhetetlen, hogy mielőtt betennéd a jobb napokat is látott, másnapos, száraz pizzamaradékod, tekerd maxra a sütőt, és hagyd, hogy felforrósodjon. A pizzának ugyanis nem tenne jót, ha fokozatosan melegedne fel a sütőben.
2.) lépés: bélelj ki egy tepsit alufóliával!
Tapétázz ki egy arra alkalmas tepsit alufóliával, és azt is tedd kicsit a sütőbe, hadd melegedjen elő. A lényeg, hogy mire bekerül a pizzád a sütőbe, minden tűforró legyen.
3.) lépés: jöhet a pizza!
Ha tűzforró a sütő és a tepsi is, (ez mintegy 10-15 perces előmelegítést igényel), akkor mehet be a pizza is. Hagyhatod kb. 200 fokon a sütőt, a lényeg, hogy maximum 10 perc után vedd ki a pizzát. Így lesz igazán ropogós, de nem égett, és visszanyer valamit eredeti frissességéből. Próbáld ki!
SERPENYŐS MÓDSZER
1.) lépés: rakd a pizzádat egy serpenyőbe
Tapadásmentes serpenyőben is megoldhatod az újramelegítést - például ha nincs sütőd. Kapcsolj a serpenyő alá közepes lángot, tedd fel melegedni a hideg pizzaszeletedet, majd melegítsd pár percet.
2.) lépés: adj hozzá pár csepp vizet
Pár perc melengetés után menjen a serpenyőbe néhány csepp víz is, de vigyázz, ne a feltétre csöpögtesd!
3.) lépés: fedd le a serpenyőt
Tegyél fedőt a serpenyőre, és néhány percig melegítsd tovább, hogy a gőzben kicsit ráolvadjon a pizza tetejére a sajt, a túl száraz tészta pedig szintén kellő állagot, ropogósságot kapjon.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ha megkívántad a pizzát: