Két trükkje is van, hogy a száraz, MÁSNAPOS PIZZA új életre keljen

Ha néhanapján te is megküzdesz azzal az idegesítő problémával, hogy a drága rendelt pizzád vagy a nagy műgonddal megsütött házi pizzád másnapra megszottyad, de még jellemzőbben csontra szárad, akkor segítünk, hogy lehelhetsz belé új életet.

Négyféle ember létezik: aki otthagyja a pizza szélét, és aki még a többiekét is elrágcsálja, illetve aki a kihűlt, másnapos pizzát zokszó nélkül borítja a kukába vagy adja a kutyának, és aki még szárazon, többnaposan is örömmel puszilja be, mégiscsak a világ legjobb ételéről lévén szó.

Na mármost, utóbbi problémára hoztunk kis segítséget: így melegíts rá a másnapos pizzára, hogy csaknem olyan legyen, mintha most sütötted volna!

A másnapos pizzamaradék új életre keltéséhez több trükk is létezik

A SÜTŐS MÓDSZER

1.) lépés: melegítsd elő a sütőt!

Elengedhetetlen, hogy mielőtt betennéd a jobb napokat is látott, másnapos, száraz pizzamaradékod, tekerd maxra a sütőt, és hagyd, hogy felforrósodjon. A pizzának ugyanis nem tenne jót, ha fokozatosan melegedne fel a sütőben.

2.) lépés: bélelj ki egy tepsit alufóliával!

Tapétázz ki egy arra alkalmas tepsit alufóliával, és azt is tedd kicsit a sütőbe, hadd melegedjen elő. A lényeg, hogy mire bekerül a pizzád a sütőbe, minden tűforró legyen.

3.) lépés: jöhet a pizza!

Ha tűzforró a sütő és a tepsi is, (ez mintegy 10-15 perces előmelegítést igényel), akkor mehet be a pizza is. Hagyhatod kb. 200 fokon a sütőt, a lényeg, hogy maximum 10 perc után vedd ki a pizzát. Így lesz igazán ropogós, de nem égett, és visszanyer valamit eredeti frissességéből. Próbáld ki!

Szalámis-pepperonis pizza

Házilag pizzát készíteni egyáltalán nem olyan nagy ördöngösség, mint amilyennek sokan hiszik. Kicsit ugyan időigényes, de a végeredmény egészen biztosan kárpótolni fog a befektetett ...

Magyaros karfiolpizza

Az elmúlt évek egyik nagy kedvence a karfiolpizza! Egyszerűen elkészíthető és nagyon finom, ezért érdemes egyből dupla adagot csinálni! ;) Nálunk pillanatok alatt elfogyott!

SERPENYŐS MÓDSZER

1.) lépés: rakd a pizzádat egy serpenyőbe

Tapadásmentes serpenyőben is megoldhatod az újramelegítést - például ha nincs sütőd. Kapcsolj a serpenyő alá közepes lángot, tedd fel melegedni a hideg pizzaszeletedet, majd melegítsd pár percet.

2.) lépés: adj hozzá pár csepp vizet

Pár perc melengetés után menjen a serpenyőbe néhány csepp víz is, de vigyázz, ne a feltétre csöpögtesd!

3.) lépés: fedd le a serpenyőt

Tegyél fedőt a serpenyőre, és néhány percig melegítsd tovább, hogy a gőzben kicsit ráolvadjon a pizza tetejére a sajt, a túl száraz tészta pedig szintén kellő állagot, ropogósságot kapjon.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Ha megkívántad a pizzát:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...