90 napos diéta – tippek fehérjenapra

90 napos diéta.

A 90 napos diéta első napjára, a fehérjenapra adunk tippeket. Megmutatjuk, miként kombináljuk az ízeket, hogy pár hét után se váljanak unalmassá. Sok mindenből válogathatunk!

{ CKÉP = 94929, 4 }
Fehérjére elengedhetetlenül szüksége van a szervezetünknek: a sejtek legfőbb építőanyaga, kell az izomműködéshez, a növekedéshez. Megtalálható a tejtermékekben és a húsokban, az állati eredetű élelmiszerek pedig az összes aminosavat tartalmazzák.

Thai sült hal

Olvastam az interneten ezt a receptet, s mivel régen ettünk halat, emellett döntöttem. Szeretjük a keleti konyhát, tehát nem volt kérdés, hogy a családban mindenki szívesen fogyasztja el a ...

Sertés eszencia leves

Mikor kész lett a húsleves, gondoltam jól beforralom, mert anno étteremben ettem fácán eszenciát, és nagyon ízlett. Sertéshússal is kitűnő lett.

Húst hússal

Bazsalikomos túrókrém

A nosalty-s kolléganők unszolására zöldfűszerfarmot hoztam létre a kertben. Bazsalikomból annyi termett, hogy már nem tudtam mit kezdjek vele. A receptet a Nők Lapjában láttam és ...

Házi túró és tejföl

Cathy hamis túrógombóca juttatta eszembe, hogy tegyem fel a túró és tejföl házi elkészítését a mi oldalunkra is. Cathy nagyjából le is írta, de legyen itt pontosan. A piacomon persze ...

Házi túró- és sajtkrémek

Vacsorára házi készítésű túró- és sajtkrémekkel csillapítsuk étvágyunkat. Alapként jó ötlet a túró, a ricotta, ezeket krémesítsük a már fönt is említett joghurtokkal. Aprítsunk bele ízlés szerint zöldségeket, a metélőhagyma, a retek, a fokhagyma szezonja éppen most van, ezekkel turbózzuk fel a szendvicsalapokat.
Az ízek fokozhatók fűszerekkel, só és bors szinte mindenhez bevethető, a kapor és a bazsalikom tökéletesen passzolnak a túró mellé, pirospaprika hozzáadásával pedig a körözöttig is eljuthatunk.

További receptek fehérjenapra >>

Fetakrém witch konyhájából

Amikor a felvágottas szendvicsek már unalmasak, ezt a krémet készítem el, mert gyors, finom és egyszerű. Ha vendégeket várunk, akkor pedig játszani is lehet vele (pedig az anyukánk az ...

Kecskesajt

Tavasztól kecskét tartunk, így mindent elkészítek kecsketejből, amit csak lehet.

Izsópos kenegető

A hétvégén bővítettem a fűszernövény kertem egy kis izsóp bokorral. Eddig még sosem használtam, most próbálgatom, hogy miben érvényesül az íze, mihez illik. További receptek ...

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...