Én nagyon szeretem a zöldborsólevest, a -főzeléket is, bár nálunk a paprikás verzió fut, nem a tejes, de igazából a rizibizin kívül mindent szeretek zöldborsóval, főleg, ha szaftos, leveses az étel. Még kifejteni is szeretem, igazi meditációs munka, igaz, a végén én is mindig elcsodálkozom, hogy a nagy halom zöldségből hogy maradhat csak az a kis tálkányi zöldborsó.
A zöldborsó a növényi alapanyagok közül magas fehérjetartalmúnak számít, igaz, magas szénhidrát- és azon belül cukortartalma miatt energiatartalma is jóval felette van más zöldségekének. Ettől még fogyókúrában, szénhidrátdiéta idején sem kell lemondani erről a színes, sokféleképpen elkészíthető zöldségről, csak okosan kell gazdálkodni a mennyiségekkel.
Receptjeink közül összegyűjtöttem most 9 db zöldborsós étel receptjét, adagonként ~ 500 kcal energiatartalommal. Az itt listázott ételek tartalmaznak teljes értékű fehérjét is, így önmagukban, az 1400-1500 kcal-os étrendben ebédre fogyaszthatóak.
Olvastad már?
-
1.
Borsós csirke brassói
-
2.
Finomfőzelék petrezselymes fasírttal
-
3.
Zöldséges köles pirított csirkemájjal
-
4.
Rakott zöldség kuszkusszal
-
5.
Pikáns currys csirkés masnitészta zöldséggel
-
6.
Zöldséges csirkeszárnyak
-
7.
Rokfortos-zöldséges pulykaragu rizságyon
-
8.
Csirkezúzás rizi-bizi
-
9.
Mennyei ragu sűrű szafttal