9 tipp a legjobb SÜTŐTÖKÖS ételekhez

Tuti, hogy idén ősszel fogod elkészíteni a legjobb sütőtökös ételeket! Mutatjuk, hogyan hozhatod ki belőlük a legtöbbet!

Itt a sütőtökszezon, őszintén szólva kevés jobb őszi programot tudok, mint egy szelet forró, fűszeres sütőtökkel bekuckózni a paplan alá, és filmet nézni. De hogyan készítsd el a narancssárga finomságot minél egyszerűbben, a lehető legfinomabbra?

Jönnek tippjeink az őszi sütőtökszezonra!

  • Ha magában akarod sütni, 190 foknál magasabbra nem kell állítanod a hőfokot a sütődben: így még biztonsággal megpuhulnak a szeletek, egyúttal amiatt sem kell aggódnod, hogy esetleg megégnek. Jó ötlet, ha hosszában vágod össze a sütőtököt, a magokat ne felejtsd eltávolítani, és szórd őket a sütőpapírra. Vétek lenne kidobni!

  • Vagy! Elképesztően kényeztető nasit dobhatsz össze, ha a magokat megpucolod, tíz percig főzöd, majd száradás után még tizenöt percig a sütőben pirítod őket - pici olajjal meglocsolva, fűszerekkel nem mindennapi csemege, megérik a fáradozást Előmelegített sütőben 15 perc is elég lesz neki, sütőpapíron vagy alufólián süsd őket készre.
  • Én mindig héjastul sütöm a sütőtököt, aztán a sütőből kivéve hagyom annyira kihűlni, hogy már puszta kézzel is simán meg tudjam tartani a szeleteket, ekkor krumplihámozóval lefejtem a héjukat. Ha később akarom felhasználni ételkészítéshez, akkor légmentesen záró dobozba pakolom a kész sütőtökdarabokat. A nyers sütőtököt hámozni lassú, macerás és elkedvetlenítő folyamat - jó lesz az a végén is!
  • Szuperül működik a kész sütőtök összenyomkodva, ha liszttel kombinálod. Remek tésztákat készíthetsz így, akár gnocchit, nokedlitvagy muffinokat is!A sütőtökpüré multifunkcionális alapanyag, a megsült tököt konyhai robotgéppel varázsold püré állagúvá. Tedd el, vagy használd fel azonnal!
  • Akár az egész napi étkezésed kitölthető sütőtökös receptekkel: muffin, pite, kenyér, mindegyik elkészíthető belőle, arról nem is beszélve, hogy fahéjjal, szegfűszeggel, ánizzsal, chilivel is fűszerezhetsz, melyek igazi téli ízesítők.
  • A különbözőédes sütőtökös piték nagyon jól elbírják magukon a tejszínhabot - ha még ebből is nekilátsz házit készíteni, a vendégeket/családtagokat garantáltan az ujjad köré csavarod majd.
  • Még a rizst is kiválthatod vele, curryként ázsiai ízeket próbálhatsz ki vele, de rizottóba is remekül illik! A nagyobb sütőtökök közül válassz, ha valamelyiket kipróbálod, jobban fog illeni hozzájuk az ízük!

Sütőtökös curry

Ez a sütőtökös-csicseriborsós egytálétel úgy keletkezett, hogy rengeteg sütőtök volt otthon, amit rokonoktól, ismerőstől kaptam további szíves felhasználásra. Egy idő után a leves ...

  • A kisebb sütőtökök isteniek muffinba és kenyerekhez!

Még több sütőtökös recept ITT!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...