9 olcsó és tuti FASÍRT, aminek mindenki örülni fog

Örök kedvencünk, a fasírt nemcsak hagyományosan elkészítve, de ma már számtalan reform variációban is megsüthető. Te melyiket választod a hétre? 

Legtöbben ismerjük és imádjuk az alap fasírtreceptet: darált sertéshús, tojás, zsemle, zsemlemorzsa, fokhagyma, rengeteg pirospaprika, ezekkel az alapokkal nem lőhetünk mellé, és vendégvárónak is tökéletes. A klasszikus fasírt azonban nagy utat járt be az elmúlt években, tekintettel arra, hogy egyre többen táplálkoznak speciális igények szerint: ma már rengeteg zöldségfasírt, maradékmentő recept áll a rendelkezésünkre. Elterjedtek az alternatív lisztekkel készült fasírtok, a zabpelyhes, vagy éppen cukkinis verziók, ezekkel szinte Dunát rekeszthetünk, annyira sokféle létezik belőlük.

Persze, aki marad a hagyományoknál, annak az egybesült fasírt, a Stefánia vagdalt, a baconbe tekert fasírtok hoznak majd kielégülést, ezek nem csak ünnepekre, egy sima hétvégi menüben is megállják a helyüket, különösen, hogy rém egyszerű összedobni őket.Aki könnyedebb ízekre vágyik, az süssön csicseriborsólisztből fűszeres, ropogós falafelt, de gombából, káposztából, sőt, lencséből is lehet mindenféle jó, ezekre is mutatunk recepteket. Ha egyben tolod a sütőbe a fasírtodat, akkor könnyen szeletelhető, gusztusos sültet kapsz a végén, és azt se felejtsük el, hogy így az olajban sütés maceráját is megspórolhatod. Ha kis pogácsákat formázol a fasírtod alapanyagaiból, akkor is próbálkozhatsz a sütőben sütéssel, de azért a forró zsiradékban, tűzhelyen sütött, ropogós fasírt utánozhatatlan!

Következzenek a legmenőbb fasírtok:

Ezeket olvastad már?

címlaprecept

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...