9 olcsó és tuti FASÍRT, aminek mindenki örülni fog

Örök kedvencünk, a fasírt nemcsak hagyományosan elkészítve, de ma már számtalan reform variációban is megsüthető. Te melyiket választod a hétre? 

Legtöbben ismerjük és imádjuk az alap fasírtreceptet: darált sertéshús, tojás, zsemle, zsemlemorzsa, fokhagyma, rengeteg pirospaprika, ezekkel az alapokkal nem lőhetünk mellé, és vendégvárónak is tökéletes. A klasszikus fasírt azonban nagy utat járt be az elmúlt években, tekintettel arra, hogy egyre többen táplálkoznak speciális igények szerint: ma már rengeteg zöldségfasírt, maradékmentő recept áll a rendelkezésünkre. Elterjedtek az alternatív lisztekkel készült fasírtok, a zabpelyhes, vagy éppen cukkinis verziók, ezekkel szinte Dunát rekeszthetünk, annyira sokféle létezik belőlük.

Fasírt

A fasírt szinte minden háztartásban vissza-visszatérő szereplő, és ha eddig nem voltál tisztában vele, hogy hogyan kell elkészíteni, a következő recepttel Te is bátran ...

Persze, aki marad a hagyományoknál, annak az egybesült fasírt, a Stefánia vagdalt, a baconbe tekert fasírtok hoznak majd kielégülést, ezek nem csak ünnepekre, egy sima hétvégi menüben is megállják a helyüket, különösen, hogy rém egyszerű összedobni őket.Aki könnyedebb ízekre vágyik, az süssön csicseriborsólisztből fűszeres, ropogós falafelt, de gombából, káposztából, sőt, lencséből is lehet mindenféle jó, ezekre is mutatunk recepteket. Ha egyben tolod a sütőbe a fasírtodat, akkor könnyen szeletelhető, gusztusos sültet kapsz a végén, és azt se felejtsük el, hogy így az olajban sütés maceráját is megspórolhatod. Ha kis pogácsákat formázol a fasírtod alapanyagaiból, akkor is próbálkozhatsz a sütőben sütéssel, de azért a forró zsiradékban, tűzhelyen sütött, ropogós fasírt utánozhatatlan!

Következzenek a legmenőbb fasírtok:

  1. 1.

    Maradékmentő lencsefőzelék fasírt

  2. 2.

    Stefánia szelet

  3. 3.

    Gluténmentes fasírt baconbe tekerve rizságyon tálalva

  4. 4.

    Brokkolifasírt pirított magvakkal

  5. 5.

    Csirke húsgolyók

  6. 6.

    Fóliában sült töltött fasírttekercs

  7. 7.

    Vegán vöröskáposzta fasírt

  8. 8.

    Mini gombás fasírtok

  9. 9.

    Fasírt zöldségágyon

Ezeket olvastad már?

címlaprecept

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...