9 okos trükk és praktika spárgához

Előétel, leves, köret, bármit is készítsünk spárgából, biztosan finom lesz! De hogyan tartsuk meg a legtöbb értékes rostanyagot benne és hogyan tároljuk? Most eláruljuk!

A spárga nagyüzemi termesztése 1920-tól indult el hazánkban, mára több mint 3000 tonnát szüretelnek évente belőle. Színesek és szépek: halványító, vagyis fehér -, lila és zöld árnyalatban pompáznak. Zsenge, megvastagodott hajtásai a legfinomabbak, de száruk is értékes növényi rostokat tartalmaz. A fehér fajta inkább krémlevesbe és pároltan hollandi mártással leöntve a legfinomabb. Gyakorta fás, ezért szárát érdemes megpucolni. A vékony zöld- és lila-féléket nem érdemes turmixolni, pár perc blansírozás után fogyaszthatóak. Három-négy szálanként baconbe tekerhetjük, piríthatjuk, tempurába mártva süthetjük, grillezhetjük és szeletelve rizottóba, tésztába, salátába keverhetjük őket.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...