A spárga nagyüzemi termesztése 1920-tól indult el hazánkban, mára több mint 3000 tonnát szüretelnek évente belőle. Színesek és szépek: halványító, vagyis fehér -, lila és zöld árnyalatban pompáznak. Zsenge, megvastagodott hajtásai a legfinomabbak, de száruk is értékes növényi rostokat tartalmaz. A fehér fajta inkább krémlevesbe és pároltan hollandi mártással leöntve a legfinomabb. Gyakorta fás, ezért szárát érdemes megpucolni. A vékony zöld- és lila-féléket nem érdemes turmixolni, pár perc blansírozás után fogyaszthatóak. Három-négy szálanként baconbe tekerhetjük, piríthatjuk, tempurába mártva süthetjük, grillezhetjük és szeletelve rizottóba, tésztába, salátába keverhetjük őket.
9 okos trükk és praktika spárgához
Előétel, leves, köret, bármit is készítsünk spárgából, biztosan finom lesz! De hogyan tartsuk meg a legtöbb értékes rostanyagot benne és hogyan tároljuk? Most eláruljuk!