A 9 legjobb gyorsétel otthon

Mást sem hallunk, csak hogy milyen egészségtelen a gyorskaja. Pedig ez nem feltétlenül igaz - otthon elkészítve nemcsak finom, de egészséges is lehet a kedvenc utcai ételünk!

Olyan nincs, hogy valaki ne szeretné a hamburgert, a pizzát vagy a gyors kínai tésztákat. Hogy ezek az ételek egészségtelenek, az pedig nem feltétlenül igaz. Amilyen alapanyagokból, és amilyen technikával elkészítik egyes helyeken, az bizonyára nem más, mint üres kalória - nem is kevés - , de semmi okunk arra, hogy kategorikusan elítéljük ezeket az ételeket, vagy kizárjuk őket az étrendünkből. Nem beszélve arról, hogy például az utcán magunkba nyomott pizza egy elképesztő finom étel, ami, ha megfelelő alapanyagokból készül jó technikával, akkor az égvilágon semmi baj nincs vele. Ha pedig nem visszük túlzásba, akkor ez nagyjából az összes többi gyorsételre igaz lehet. Sőt, mivel az utcán vásárolható ételek jó része izgalmas, távoli konyhákból érkezik, heti egy s.k. gyorskajával még a vacsorákat is változatosabbá tehetjük.

  1. 1.

    Karibi burger

  2. 2.

    Sütőben sült krumpli

  3. 3.

    Jamie Oliver pizzája

  4. 4.

    Igazi görög gyros házilag

  5. 5.

    Gong bao csirke

  6. 6.

    Gyors indiai vajas csirke

  7. 7.

    Magyaros kenyérlepény

  8. 8.

    Csirkés taco

  9. 9.

    Vietnami pho leves

Olvastad már?

Ilyen a világ legdrágább hamburgere

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...