9 gyümölcsös PITE, amit idén nyáron muszáj kipróbálnod

Nagyon gyümölcsös pitéket hoztunk az első augusztusi hétvégére. Melyiket sütöd meg? 

Kifejezetten odavagyok a gyümölcsös pitékért, nyáron nem győzöm sorban gyártani őket a konyhában. Júniusban elkezdődik az eperrel, málnával, áfonyával, majd jön a meggy, a sárgabarack stb. Szeretem az omlós, vajas tésztát hozzá, de a morzsásabb, akár zablisztes, zabpelyhes pitealapok is jöhetnek. Sok receptet elkezdtem kikísérletezni alternatív lisztekkel is, így gyakran használom mandula- és kókuszliszt keverékék a hagyományos lisztek helyett (⅔-⅓ arányban a mandulaliszt javára). Összegyűjtöttem nektek 9 kedvenc receptemet, ezeket bátran kipróbálhatjátok, nem fogtok csalódni!

Tudtad?

A franciában a tészta alapra halmozott krémes, gyümölcsös sütiket tartnak hívják, míg a németben a kuglófra használják ugyanezt a szót.

Mutatjuk az idei nyár legjobb gyümölcsös pitéit:

  1. 1.

    Tökéletes áfonyás pite

  2. 2.

    Nagyon gyors gyümölcsös pite

  3. 3.

    Málnás-ribizlis lepény

  4. 4.

    Tejfölös gyümölcsös pite

  5. 5.

    Könnyű erdeigyümölcsös-pite

  6. 6.

    Szedres-áfonyás pite vaníliakrémmel

  7. 7.

    Erdeigyümölcsös-pite zabmorzsával

  8. 8.

    Szőlőpite

  9. 9.

    Tart piros gyümölcsökkel

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...