9 édes gombóc, amivel garantált a siker

Gombócból sosem elég – veselkedj neki valamelyik nap az egyik receptnek, a siker nem marad el! 

Biztosak vagyunk benne, hogy a legtöbben emlékeztek az Indul a bakterház című filmgombócdobálós jelenetére…hiába minden, a gombócok még a földön gurulva is vonzónak tűntek. Van valami nagyon nosztalgikus ezekben a kerek kis finomságokban: egyrészt általában a nagymama csinálta a legjobban, másrészt négy-öt darab meg se kottyant belőle, hogy aztán két óra múlva ismét rájárjunk a gombócos fazékra. A titok a szeretettel készítés mellett biztos, hogy a burgonya és finomliszt kombinációban rejlik, ami valljuk be, az egyik legcsábítóbb szénhidrátpáros, ezeket pedig édes, érett gyümölcsökkel megtömve, fahéjas cukorral megszórva nem csoda, hogy nem igazán tudjuk abbahagyni.

A hagyományos gombócoknál fontos, hogy gyorsan dolgozzunk a tészta meggyúrásával, különben az könnyen megkeményedik, és úgy már nem lesz az igazi. Csakis forró, lobogó vízbe dobáljuk a gombócokat, különben szétáznak, és az egész fáradozásunkból semmi nem marad. Sokan variálják már az alapanyagokat, vannak zabpelyhes, vagy éppen édesburgonyával készült édes gombócok is, érdemes valamelyiket kipróbálni.

Tudtad?

A magyar gombóckészítés alapjai a hagyományos osztrák gasztronómiából származnak.

Te melyik receptet készíted el?

  1. 1.

    Könnyű és puha túrógombóc

  2. 2.

    Expressz szilvásgombóc (Szilvásgombóc 2.)

  3. 3.

    Gőzgombóc házi baracklekvárral és dióval

  4. 4.

    Mentes túrógombóc

  5. 5.

    Sárgabarackos édesburgonya gombóc

  6. 6.

    Meggyes gombóc

  7. 7.

    Mákos túrógombóc gyümölcsszósszal

  8. 8.

    Sült almás gombóc

  9. 9.

    Epres túrógombóc

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...