A Húsbavágó kampány keretében a Nosalty egy hétre száműzi az oldaláról a húst, de enni azért mégiscsak kell valamit! Inspirációként a vegán blogok után most 8 szemet gyönyörködtető vegetáriánus blogot hoztunk, amiket elnézve garantáltan összefut a nyál a szádban.
Heidi Swanson igazán veterán blogger, 2003 óta vezeti 101 Cookbooks nevű blogját, ami azzal a céllal született, hogy feldolgozza a szakácskönyvgyűjteményében található recepteket (ezért 101 a blog neve). Aztán Swnason maga is szakácskönyvszerző lett, oldalán több mint 700 vegetáriánus receptből lehet válogatni, így jó időbe telik, amíg valaki átrágja magát rajtuk, és minden ételt lefőz. Akár még egy blogot is lehetne indítani erről...
Jeanine Donofrio chicagói otthonából osztja meg az általa fejlesztett vegetáriánus és gyakran vegán recepteket, amik egyértelműen bizonyítják, hogy nem kell lemondani az ízekről és izgalmas ételekről húsmentesen sem.
Kate szakács Oklahomából, Cookie pedig a kutyája és segítője, aki felporszívózza az esetlegesen földre hulló morzsákat. Könnyen elérhető alapanyagokkal dolgozik, és blogján kifejezetten jól lehet keresni a különböző kategóriák között.
Ha tökéletesen vegetáriánus pizzát keresel, akkor most megtaláltad! De annál sokkal többet is. Erin Anderson Naturally Ella néven kezdte a blogolást, de mostanra már egy komolyabb oldalt visz a saját neve alatt. Bár nemrég jelentette be, hogy a nyáron kicsit visszavonul az Instagramtól, korábbi receptjei között továbbra is lehet böngészni inspirációért.
Sarah Britton receptjei kreatívak, a fotói pedig lélegzetelállítóak. Azt kívánjuk, bárcsak minden nap ő tálalna nekünk. A desszertektől a reggeliken át a könnyű és laktató ebédekig sokféle ötletet lehet meríteni az oldalából, miközben az ember úgy érzi, hogy a főzés valóban csak játék az ételekkel.
Anyaként az embernek nemcsak a saját táplálkozására kell figyelnie, hanem arra is, hogy a gyerekei is egészségesek egyenek. Ebben nyújt ihletet Sara Forte, aki kétgyerekes anyaként tudja, hogy milyen kihívásokat jelent a kicsikre főzni. Karfiolos bolognaijának receptje után a család minden tagja garantáltan elégedett lesz.
A vegetáriánus fogások mellett Alexandra Daum az Occassionnally Eggs blogjának hívószavai a helyi és szezonális alapanyagok. Ugyan Daum tőlünk távol él, de slow foodot és városi kertészkedést népszerűsítő oldala igazi motivációbomba azok számára, akik szeretnének közelebb kerülni a természethez még városlakóként is.
Három gyerek mellett egy gasztroblogot vezetnek, miközben már öt szakácskönyvük is megjelent. David és Luise Stockholmból mutatják be, hogyan lehet egy kis odafigyeléssel bármilyen ételt szemet gyönyörködtetővé, és nem utolsó sorban egészségessé tenni.
További húsmentes tartalmakért kattints: