8 csodaszép vegetáriánus blog, amitől összefut a nyál a szádban

A húsmentes élet egyáltalán nem egyenlő az egyhangú, unalmas étkezéssel, sőt! Színek, formák és ízek uralják az ennek szellemében készített ételeket, amit ez a 8 vegetáriánus blog is egyértelműen bizonyít.

A Húsbavágó kampány keretében a Nosalty egy hétre száműzi az oldaláról a húst, de enni azért mégiscsak kell valamit! Inspirációként a vegán blogok után most 8 szemet gyönyörködtető vegetáriánus blogot hoztunk, amiket elnézve garantáltan összefut a nyál a szádban.

8 csodaszép vegetáriánus blog, amitől összefut a nyál a szádban

101 Cookbooks

Heidi Swanson igazán veterán blogger, 2003 óta vezeti 101 Cookbooks nevű blogját, ami azzal a céllal született, hogy feldolgozza a szakácskönyvgyűjteményében található recepteket (ezért 101 a blog neve). Aztán Swnason maga is szakácskönyvszerző lett, oldalán több mint 700 vegetáriánus receptből lehet válogatni, így jó időbe telik, amíg valaki átrágja magát rajtuk, és minden ételt lefőz. Akár még egy blogot is lehetne indítani erről...

Love & Lemons

Jeanine Donofrio chicagói otthonából osztja meg az általa fejlesztett vegetáriánus és gyakran vegán recepteket, amik egyértelműen bizonyítják, hogy nem kell lemondani az ízekről és izgalmas ételekről húsmentesen sem.

Cookie & Kate

Kate szakács Oklahomából, Cookie pedig a kutyája és segítője, aki felporszívózza az esetlegesen földre hulló morzsákat. Könnyen elérhető alapanyagokkal dolgozik, és blogján kifejezetten jól lehet keresni a különböző kategóriák között.

Naturally Ella

Ha tökéletesen vegetáriánus pizzát keresel, akkor most megtaláltad! De annál sokkal többet is. Erin Anderson Naturally Ella néven kezdte a blogolást, de mostanra már egy komolyabb oldalt visz a saját neve alatt. Bár nemrég jelentette be, hogy a nyáron kicsit visszavonul az Instagramtól, korábbi receptjei között továbbra is lehet böngészni inspirációért.

My new roots

Sarah Britton receptjei kreatívak, a fotói pedig lélegzetelállítóak. Azt kívánjuk, bárcsak minden nap ő tálalna nekünk. A desszertektől a reggeliken át a könnyű és laktató ebédekig sokféle ötletet lehet meríteni az oldalából, miközben az ember úgy érzi, hogy a főzés valóban csak játék az ételekkel.

Sprouted Kitchen

Anyaként az embernek nemcsak a saját táplálkozására kell figyelnie, hanem arra is, hogy a gyerekei is egészségesek egyenek. Ebben nyújt ihletet Sara Forte, aki kétgyerekes anyaként tudja, hogy milyen kihívásokat jelent a kicsikre főzni. Karfiolos bolognaijának receptje után a család minden tagja garantáltan elégedett lesz.

Occassionally Eggs

A vegetáriánus fogások mellett Alexandra Daum az Occassionnally Eggs blogjának hívószavai a helyi és szezonális alapanyagok. Ugyan Daum tőlünk távol él, de slow foodot és városi kertészkedést népszerűsítő oldala igazi motivációbomba azok számára, akik szeretnének közelebb kerülni a természethez még városlakóként is.

Green Kitchen Stories

Három gyerek mellett egy gasztroblogot vezetnek, miközben már öt szakácskönyvük is megjelent. David és Luise Stockholmból mutatják be, hogyan lehet egy kis odafigyeléssel bármilyen ételt szemet gyönyörködtetővé, és nem utolsó sorban egészségessé tenni.


További húsmentes tartalmakért kattints:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...