8 pizzázó Budapesten, ahová bármikor beugrunk vacsorázni

Éttermek ezrei kínálják a legjobbként definiált pizzákat világszerte, de mi a helyzet Budapesten? Ha igazán finom pizzára vágytok, ezeket a helyeket ajánljuk!

Az egész világ kedvence, esti film mellé, vacsorára, bármikor - a pizza a XIX. századi Nápolyból indult világhódító útjára, ahol ma is működik az első, igazi olasz pizzázó. Mostanra éttermek ezrei kínálják a legjobbként definiált pizzákat, szerte a világban, de mi a helyzet Budapesten? Hova üljetek be, ha igazán finom pizzára vágytok?

Pizzica

Buborékos, vékony kelt tészta és sok-sok pozitív vélemény: ez jellemzi a Nagymező utcai Pizzicát, mely körül kisebb kultusz alakult ki, nem véletlenül. Itt az alapanyagok frissessége nem csak üres frázis. Színes, friss hozzávalókból dolgoznak, már ránézésre láthatjátok, hogy az itt árult pizza nagyon finom lesz. Szarvasgombás, rukkolás, bazsalikomos, sajtos, itt nem lőhetsz mellé!

A Presto

Nem csak a tésztakaják és remek saláták miatt. A Hajós utcai olasz étterem pizzákban is verhetetlen, szerencsére a tészta vékony és ahol kell, ropogós, egyszerű, de nagyszerű a kivitelezés. Nagy klasszikusok, és olyan finomságok, mint a carbonara pizza 2000-2390 Ft között, online is házhoz rendelhetőek.

Digó

Már két helyen is kaphatóak Budapesten a Digó-pizzák (Erzsébet tér 12. és Római part 31.) - az olyan finnyásoknak, mint én is, pont erre van szükségük egy átbulizott éjszaka után/közben. Vastag, házi tészták, isteni, autentikus olasz feltétekkel megpakolva - Digóék nagyon büszkék a házilag készült pizzatésztájukra is!

Pizza Manufaktúra

Számos véleményezőtől megkapta már a legjobb pizzázó címkét a Lónyay utcai Pizza Manufaktúra, és persze nem véletlenül. Az egyszerűség és letisztultság jellemzi a helyet, állandó pörgésben, bent hesszelő diákokkal, istenien finom, ropogós szélű pizzákkal, amik 1200 forinttól kaphatóak!

Local Korner

Mindenképpen több, mint pizzázó, inkább közösségi tér szuper pizzákkal és helyi sörökkel. Az itt megforduló vendégek pedig nem győzik dicsérni a kiszolgálás színvonalát, a barátságos légkört. Guszta, olaszos pizzaszeletek, laza hangulat - a körút környékén kötelező program!

Pizza Me

A tökéletes gyors pizzaszeletek, hihetetlen minőségben - a gyorskaja is lehet igényes, különösen, ha a Pizza Me-ben eszed. Az olaszos stílus mellé a nutellás pizzaszeletek is beleférnek, a Blahán, Oktogonon és Wesselényi utcában is találkozhatsz velük. Térj be hozzájuk egy szelet pizzára (vagy kettőre, én még sosem ettem egyet!), vagy rendeld házhoz!

Kemencés Pizza

Érdemes -e kimenni Rákospalotára, igazi kemencés pizzáért? Az idelátogatók szerint nagyon is, mert elképesztően guszta finomságok kerülnek a kartondobozokba és asztalokra: minőségi alapanyagok, odafigyelés, isteni házi tészta, jól megpakolva feltéttel!

IGEN

A budai oldalon az IGEN igazi kulthely, a vendégek értékeléseikben szinte mindig csak áradoznak. A nápolyi stílusú klasszik pizzákat mindig kiegészítik limitált ideig elérhető különlegességekkel, aktuális ínyencség az amatriciana guancialéval, borssal és pepperoncinós olajjal. Budán járva kötelező program!

Ezt láttad már?

5 cukrászda nyárra az Instáról, ahol kikapcsolhatsz

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...