8 étel, amit csokiba mártanak, ezért nem tűnnek túl étvágygerjesztőnek

Csokival nem lehet elrontani semmit. Vagy mégis? Ilyen fura kombinációkat még biztosan nem láttál.

1. Hínár

Főleg az ázsiai boltokban lehet vele találkozni. Állítólag nem olyan rossz. A hínár alapvetően ropogós, sós, ezt édesíti meg a csokoládé bele. Azért nem lehet rosszabb, mint a csokis fagylaltba mártott sült krumpli.

2. Rovarok

Tücsök, bogár vagy skorpió, teljesen mindegy, csokiba mártják mindegyiket. Ezeket az ínyencségeket is az kelet-ázsiai boltokban lehet kapni. Talán annyiból jó lehet, hogy a csoki legalább elveszi a rovarok ízét.

3. Csemege uborka

Ez nem is annyira újdonság, mint amennyire annak látszik. Korábban a Heinz konzerv és szósz gyártó cég is kísérletezett a bevont uborkával. Egyáltalán nem meglepő, hogy az amcsik rajonganak a csokis ubiért, hiszen az Egyesült Államokban már lassan a kerítés is csemege uborkából van.

4. Bacon

Az uborka után ne lepődjünk meg a baconön sem, mivel ez is közkedvelt amerikai étel, amivel vodkát, muffint vagy nyalókat is ízesítenek. A csokival leöntött sült bacon ezek után, nem is olyan nagy cucc. Ráadásul még finom is.

5. Hagyma

Ez sem vicc. A csokiba mártott alma után itt a csokis hagyma is. A fogást Philadelphiában lehet kapni. Nem szeretnénk megkóstolni...

6. Jalapeno

Csilis csokiról már hallottunk, de csokiba mártott csiliről még nem. A fenti fotón látható jalapeno paprikák azért nem lehetnek rosszak a csokival, de azért maradjunk a jó öreg, sajttal töltött jalapeno poppersnél.

7. Csicseriborsó

Ez nem is lehet annyira szörnyű. Ha van csokiba mártott mandula, pisztácia, mogyoró, akkor csicseriborsó miért ne lehetne. Ide vele!

8. Tintahal

Milyen jó is a tenger mellett a frissen sült tintahalkarikákat ropogtatni, vagy egy jó tésztával és más tenger gyümölcseivel elfogyasztani. Ellenben ez a hawaii édesség nem lehet valami jó, bár a sziget lakói oda vannak érte. Ti megkóstolnátok?

Ezeket olvastad már?

via Foodbeast

Nyitókép: 7 Deadly

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...