8 alkoholos ital karácsonyra

Kiválogattunk pár receptet, melyek felpezsdíthetik az ünnepek jól megszokott sör-bor-pálinka kombinációját!

Csokilikőr Vicikó konyhájából recept

Lehetne mondani, hogy a karácsony hagyományosan a tojáslikőr vagy a forralt bor időszaka, de igazából nincsen olyan alkoholféleség, ami ilyenkor ne fogyna a szokottnál is nagyobb mennyiségben. Nemcsak a saját, nukleáris családi környezetünkre gondolhatunk itt, hanem a kibővített vendégseregletre, akik előszeretettel fogyasztanak egy-egy pohárkával ilyenkor. Sör és bor kivétel nélkül kartonokkal fogy, de készítsünk egy-egy házi likőrt, puncsot, netán forralt bort - a hangulat érdekében, a hálás, kipirosodott arcokért megéri.

Az alap bármilyen szesz, ami azért elég sok irányba elterelhető alkohol -, vanília és tejszín segédkezik ebben ez esetben.

A jól megszokott, bármilyen vörösbort felforraló és cukorral összevegyítő metódus helyett kísérletezz minél több fűszerrel, extra gyümölcsdarabokkal - és legfőképpen kevesebb cukorral!

Ez is a téi esték egyik nagy befutója, Nóri már írt nektek cikket róla korábban. Erős, akár whiskyvel, rummal, esetleg mindkettővel készíthető.

Narancsos grog recept

Ezúttal tojássárgájával, rummal, vörösborral és szegfűszeggel - német recept alapján, ugyanolyan finoman.

Sokak kedvence, ami otthon is reprodukálható, ha nem is teljesen ugyanaz, de mindenképpen sikerélmény lesz a kivitelezése. Használjunk jó erős arabica kávét hozzá!

Még több alkoholos ital receptje

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...