7+1 szénhidrátszegény pizzarecept

Sokak kedvence a pizza, megmondom őszintén, én is nagyon szeretem. Főleg, ha a szénhidráttartalma miatt sem kell aggódnom!

Vékony- vagy vastagtésztás (részemről az előbbi), jól megpakolva, vagy éppen hogy csak az íze kedvéért, klasszikus feltéttel vagy valami exkluzív újítással - ezek az örök pizzadilemmák. Na meg persze a mennyiség - elég csak egy fél, vagy jöhet az egész is? Kalória és szénhidrát szempontjából ez azért nem mindegy!

Kivéve persze, ha az ember "okosan" csinálja. Mint pl. az alábbi recepteknél, ahol a hagyományos tésztaalapot valami mással váltották ki a szakácsok, így születtek meg ezek az igazán szénhidrátszegény pizzák, adagonként kevesebb, mint 30 g szénhidráttartalommal.

Ha a feltétekkel a saját fejünk után megyünk, akkor azért figyeljünk azok mennyiségére és az alapanyagokra is, mert egy kolbászos-szalámis-duplasajtos feltétverzió gyorsan eltünteti a szénhidrát- és kalóriaszegény tésztánk érdemeit.

Olvastad már?

50 Ironman. 50 nap alatt. 50 államban.

  1. 1.

    Szénhidrátszegény pizza gfanni konyhájából

  2. 2.

    Darálthús alapú pizza

  3. 3.

    Paleo karfiol pizza

  4. 4.

    Egészséges pizza-lepény

  5. 5.

    Brokkoli alapú pizza Grétitől

  6. 6.

    Lisztmentes pizza

  7. 7.

    Egészséges pizza lisztmentesen

  8. 8.

    Paleo cukkini pizza

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...