7+1 szénhidrátszegény pizzarecept

Sokak kedvence a pizza, megmondom őszintén, én is nagyon szeretem. Főleg, ha a szénhidráttartalma miatt sem kell aggódnom!

Vékony- vagy vastagtésztás (részemről az előbbi), jól megpakolva, vagy éppen hogy csak az íze kedvéért, klasszikus feltéttel vagy valami exkluzív újítással - ezek az örök pizzadilemmák. Na meg persze a mennyiség - elég csak egy fél, vagy jöhet az egész is? Kalória és szénhidrát szempontjából ez azért nem mindegy!

Kivéve persze, ha az ember "okosan" csinálja. Mint pl. az alábbi recepteknél, ahol a hagyományos tésztaalapot valami mással váltották ki a szakácsok, így születtek meg ezek az igazán szénhidrátszegény pizzák, adagonként kevesebb, mint 30 g szénhidráttartalommal.

Ha a feltétekkel a saját fejünk után megyünk, akkor azért figyeljünk azok mennyiségére és az alapanyagokra is, mert egy kolbászos-szalámis-duplasajtos feltétverzió gyorsan eltünteti a szénhidrát- és kalóriaszegény tésztánk érdemeit.

Olvastad már?

50 Ironman. 50 nap alatt. 50 államban.

  1. 1.

    Szénhidrátszegény pizza gfanni konyhájából

  2. 2.

    Darálthús alapú pizza

  3. 3.

    Paleo karfiol pizza

  4. 4.

    Egészséges pizza-lepény

  5. 5.

    Brokkoli alapú pizza Grétitől

  6. 6.

    Lisztmentes pizza

  7. 7.

    Egészséges pizza lisztmentesen

  8. 8.

    Paleo cukkini pizza

Legújabb receptek

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Lakos Benedek

További cikkek

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!