Vékony- vagy vastagtésztás (részemről az előbbi), jól megpakolva, vagy éppen hogy csak az íze kedvéért, klasszikus feltéttel vagy valami exkluzív újítással - ezek az örök pizzadilemmák. Na meg persze a mennyiség - elég csak egy fél, vagy jöhet az egész is? Kalória és szénhidrát szempontjából ez azért nem mindegy!
Kivéve persze, ha az ember "okosan" csinálja. Mint pl. az alábbi recepteknél, ahol a hagyományos tésztaalapot valami mással váltották ki a szakácsok, így születtek meg ezek az igazán szénhidrátszegény pizzák, adagonként kevesebb, mint 30 g szénhidráttartalommal.
Ha a feltétekkel a saját fejünk után megyünk, akkor azért figyeljünk azok mennyiségére és az alapanyagokra is, mert egy kolbászos-szalámis-duplasajtos feltétverzió gyorsan eltünteti a szénhidrát- és kalóriaszegény tésztánk érdemeit.