7 zseniális halas étterem, amely igazi nyári hangulattal kényeztet

Vízparti nyaraláskor halat enni kötelező. No de mi van akkor, ha se tó, se tenger nincs éppen a közelünkben? Irány a város, és a legjobb halas helyek Budapesten!  

Hello Hal Fishbar

Édesvízi halmennyország, ahol kizárólag magyar halfajtákat kóstolhatunk nagy szakértelemmel, kitűnően elkészítve. Horváth Szabolcsot, a Hello Hal Fishbar megalapítóját akár halmarketingesnek is nevezhetnénk, hiszen évek óta nagyon sokat tesz azért, hogy a magyar édesvízi halak minél szélesebb körben ismertek és kedveltek legyenek. A Ráday utcai étteremben olyan halakat kóstolhatunk, amelyek fogyasztása eddig nem volt szokványos vagy divatos. Rövid, áttekinthető, de izgalmas az étlap.

Nemo Fish & Chips & Salad

Ha fish & chips-et kívánunk, akkor mindig a Nemo jut eszünkbe elsőként. Sajnos csalódtunk már bennük, de a szívünk és a remény időre-időre visszahúz hozzájuk. Kellemes a Lövőház utca árnyas fái alatt üldögélni evés közben, de ha esetleg lustálkodni támad kedvünk, házhoz szállításra is van lehetőség.

Halkakas Bisztró a Rómain

A belvárosban halbisztró, a Rómain meg halterasz. Ugye, hogy minden sokkal jobban hangzik, ha “hal” az eleje? Meg persze a vége is, mert szeretnénk, ha kipróbálnád mondjuk a harcsagyrost. A Halkakas Bisztró egy földmérő, egy HR-es és egy marketinges igaz meséje, akiknek szívügyük a hal, és az, hogy minél többen egyenek hazait. Sajnos réges-régen, valamikor a nyitás környékén jártunk náluk, de egészen biztos, hogy hamarosan kiugrunk hozzájuk a Rómaira is, hogy megkóstoljuk a halterasz kínálatát, és közben klassz borokat és söröket kortyolgassunk a szomszédos Kupak és Dugó válogatásában.

Vörös Homár

A Vörös Homár a Hold utcai Belvárosi Piac legmenőbb halas helye, halkereskedés és halbisztró. Ez a két műfaj, úgy tűnik, kéz a kézben jár, hiszen az eladás mellett egy idő után felmerül az elkészítés igénye is. A tengeri halakra specializálódott csapat nagyszerű séffel dolgozik a Belvárosi piacon, így egy-egy ebéd igazi élmény és képzeletbeli utazás is, mert lélekben egészen a tengerpartig visznek a halas finomságok.

Budaörsi Halpiac és a The Big Fish

Bár nem ugyanott vannak, mégis egy nagy szusszal mesélünk róluk, hiszen a Big Fishben is a Budaörsi Halpiacról származó halakat ehetjük. A Budaörsi Halpiacon található Dokk büfé kedvéért el kell hagynunk a várost, a The Big Fish-t pedig az Andrássy úton találjuk, macsakugrásnyira az Oktogontól. Mindkét hely étlapja sokszínű, és úgy gondoljuk, hogy a legnagyobb halrajongók is elégedetten, és jól lakottan távoznak majd mindkét helyszínről.

Bubba’s Water Grill

Bubbánál tengeri és édesvízi halakat is megtalálhatunk az étlapon, ráadásul rögtön két helyszín és étterem közül is választhatunk: vagy a Papnövelde utca felé vesszük az irányt, vagy a Budaörsi útra megyünk. Egy alkalom biztosan nem lesz elég a gazdag étlap felfedezésére, ha csak nem nagy társasággal érkezünk, ez ugyanis az egyetlen esélyünk, hogy a minél több mindent megkóstoljunk.

STÉG

A budapesti Gozsdu udvar forgatagát táplálja jóféle tiszai halakkal a STÉG stábja - azért az örök klasszikus, a hekk is kapható. Attila, a hely tulajdonosa régóta a Tisza mellett él, és Tiszafüred-Örvényes környékén megnyitotta a STÉG "nagytestvérét" is, a STÉG Szabadidőközpontot is. A kínálatban szerepel harcsatepertő, barnasörös bubdában parádézó fish and chips és halászlé is.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Tipikus strandkaják a városban, amikért nem kell a vízpartra zarándokolni

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...