7 tipp az igazán vendégváró tálalásért – legyen mindenkinek fogára való!

Legyél Te a legjobb házigazda! Pár apróságon múlik az egész. Ha az alábbi ötleteket megfogadod, már jó úton jársz a tökéletesség felé! (x)

Vendégeket fogadni úgy a legjobb, ha előre megtervezzük az eseményt, a menüt, kiválasztjuk az italokat, mindenkire gondolunk, aki eljön és némi dekorációról is gondoskodunk. Az összejövetel apropójához igazítjuk a programokat, a zenét és lehetőleg olyan rokonokat ismerősöket nem hívunk meg egy asztalhoz, akik nem szívlelik egymást. Ha már az asztalnál tartunk, akkor adunk pár tálalási tippet nektek, hogyan legyen mindig és mindenkinek megfelelő kínálat rajta.

Egy tej mentes guacamolét? - A receptért kattints a képre!

1. Egyeztetett menü

Vedd a fáradságot és kérdezd körbe a meghívottakat, van-e közöttük laktóz intoleranciával élő vagy glutén érzékeny, esetleg fokhagymára allergiás tüneteket produkáló egyén. Ha többféle eset is előbukkan, akkor bizony külön kell ételeket készítened. A nekik szánt tálakat felcímkézve, kisebb vendégség esetén egyedileg lehet kínálni.

2. Welcome falatok és ital

Már az érkezésnél bűvöld el a barátaidat. Egy csodás színátmenetes koktél alkoholos és alkohol mentes változatban is elkészíthető. Ha mégis autóval érkezne valaki, ne kelljen teljesen lemondania az élvezetekről. Az apró falatkákat, étvágygerjesztő tekercseket akár egy nappal előre elkészítheted és a buli napján, a vendégek érkezése előtt a bejárat mellett egy kisasztalra kihelyezheted. Ha csengetnek, csak az ajtóhoz libbensz, felemeled a tálcát és Te leszel a legjobb házigazda.

3. Köztes ellátás

A vendégek kezében mindig legyen egy ital vagy egy falatka. Ha sokan vagytok, bízd meg a kedvesed vagy egy barátod, hogy Ő is figyelje, ki járkál üres kézzel, és azon nyomban pótoljátok a hiányosságot.

4. Mi a menü

Az összejövetel formájához mérten, egy ponton le kell ültetned a vendégeidet étkezni, vagy fel kell sorakoztatnod a buli kencéket, szendvicseket a kínálóasztalon. Itt ügyelj az első pontban említett érzékenyebb pocakúakra. Minden hozzávalót és alkatrészt, mint szalvéta, evőeszköz és tányér, tegyél ki, ne kelljen vacsora közben a konya és a meghívottak között rohangálnod, úgy elveszíted a kontaktust és már nem Te leszel az est középpontjában.

5. Add át a szerepet

Egy valami van, ami átveheti tőled a prímet, és az a vacsora, az est alatti ellátás legyen. Ez alapján mindenki nagyon jókedvvel gondol rád és az estére.

6. Partifalatokat az asztalra!

Ha hosszabb ideig szeretnétek egymás társaságát élvezni, az aszalt fel kell töltened könnyen, akár kézzel elcsíphető falatokkal. Egy tortilla mártogatóssal mindig nagy sikert arat. Figyelj mindig a tálakra és töltsd utána a tortillát, csak győzd a köröket róni!

7. A nem várt ajándék

Búcsúzóul lepj meg mindenkit egy kis saját készítésű csomaggal. Legyen az keksz, vagy házi pogácsa, a fő, hogy több napig elálljon a tartalma. Ha másnap kibontják egyből felelevenednek a emlékek. Ezeket is tedd a kijárat melletti asztalra, ha esetleg nem lennél ott a távozásnál, akkor is megkapja mindenki.

Töltsd le a kupont itt, és vásárolj most 20% kedvezménnyel Chio Tortillas termékeket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...