7 tipp, hogyan dobd föl az újévi pezsgős koccintást!

Ha a szilveszterkor te leszel a házigazda, ajánlunk neked néhány izgalmas megoldást arra, hogyan dobhatod föl az újévi koccintást.

Egyértelmű, hogy nincsen újévi koccintás egy pohár pezsgő nélkül. Ám nem kötelező minden évben pontosan ugyanúgy végrehajtani ezt a műveletet. Köszöntsd az új esztendőt néhány kreatív megoldással! Garantáljuk, hogy házigazdaként nem egy dicsérő szót fogsz kapni.

1. PEZSGŐTORONY

A pezsgőspoharakból épített torony igazi klasszikus. Ezt a megoldást valójában csak erős idegzetűeknek ajánljuk, mert ebben az esetben a poharak alá - kötelező jelleggel - elhelyezendő tálcáról bizony elég kellemetlen lesz letisztítani a pezsgőtócsát.

2. PEZSGŐ - KICSIKE ÜVEGBŐL

Ha kis üveges pezsgőt kínálunk vendégeinknek, nem kell kínlódnunk a poharak mosogatásával. Az üveghez adott szép szívószál fel tudja dobni az összhatást, de a hangulatot is. Ez a kis eszköz ugyanis elősegíti azt, hogy gyorsan a vendégek fejébe szálljon az ital, így ezzel a megoldással azért érdemes óvatosan bánni.

3. CSILLOGÓ PEZSGŐSÜVEGEK

Ha ragasztóspary-vel befújunk egy pezsgősüveget, majd csillogó porral vonjuk be, igazán csillogóvá tehetjük az újévi koccintást.

4. DIY BÁR

Ha nem akarsz vendéglátóként azzal kínlódni, hogy mindig hogy tele legyen a vendégeid pohara, jó megoldás, ha egy kis bársarkot rendezel be a lakásban. Ide a pezsgőn kívül kikészíthetsz különböző bogyós gyümölcsöket, epret, narancsot is. Vendégeid ezekkel a finomságokkal ízesíthetik a pezsgőjüket.

5. PEZSGŐ SZERENCSESÜTIVEL

Ha szerencsesütivel díszíted vendégeid poharát, nem csak egy finom aprósággal dobod fel a bulit, hanem te lehetsz az, akinek a segítségével megtudják, mit tartogat számukra az új év.

6. CUKORRAL DÍSZÍTETT POHÁR

Ha vízbe vagy akár gyümölcslébe, majd cukorba mártjuk a pezsgőspoharak szélét, a fehér vagy a színezett kristálycukor szép kis "koronát" fog képezi a poharunk szélén. Színes kristálycukrot mi is előállíthatunk otthon, ha egy kevés ételfestéket alaposan összekeverünk fehér, finomított kristálycukorral - még egyenletesebb lesz a hatás, ha egy jól lezárható műanyagzacskóban keverjük össze a két anyagot.

7. FAGYOTT GYÜMÖLCSÖK A PEZSGŐBEN

A fagyott gyümölcsök egyszerre helyettesítik a jégkockát, és kellemes, kiegészítő aromával gazdagítják a pezsgőt. Nem utolsó sorban persze nagyon szépek is.

forrás: Delish

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Felkészültél 2018 színére? 3 csodás LILA konyhai eszköz, amit te is megvehetsz

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...