7 tipp, hogy a Te brownie-d legyen a legfinomabb

Amerika szabadította a világra a brownie-mániát pár évvel ezelőtt, azóta az extrán csokis sütifalatok óriási világkarriert futottak be.

{ CKÉP = 270164, 6 }
Minden finomság benne van, a vajas, puha csokiszeletek bármikor jólesnek, és még elrontani is nehéz, így a kezdők is bókokat zsebelhetnek be egy-egy jól sikerült brownie-val. Adunk nektek hét tippet, hogyan lesz a jó brownie-ból isteni brownie!

1. Az alapok

{ CKÉP = 241419, 6 }

Talán nem lepünk meg, ha azt mondjuk, minden az alapoknál kezdődik: a brownie-nál nem érdemes a legjobb minőségű csokoládéra vagy kakaóra alapozni: minél magasabb az étcsoki kakaótartalma, annál finomabb lesz a végeredmény. Margarin helyett válassz márkázott vajat - a különbséget zongorázni lehet majd!

2. Könnyed vagy ragacsos legyen?

Mennyei brownie - Brownie 4.

A legtöbb gasztroblogger oldalon elég bonyolult brownie-receptekkel találkoztam eddig, és a minap leltem rá a Nők Lapja Cafe oldalán erre az egyszerű kis csodára :). Belelkesedtem rajta, a ...

Mindig az ízlésedhez válassz receptet: ha a könnyedebb állagú brownie-ra szavazol, akkor olyan sütit készíts, ami kakaóport használ, ha jöhet a sűrűbb állag, akkor az olvasztott étcsokit használó leírásokat keresd. Ragacsos állagú brownie-ért keresd azt a receptet, amiben a legmagasabb a tojás, a vaj és az olvasztott csoki aránya.

3. Sütési idő

{ CKÉP = 259990, 6 }
Nagyon figyelj a sütési időre, mert a brownie állaga múlik rajta! Mindig kövesd a receptben megadott sütési időt, annak lejárta előtt öt perccel pedig kukkants rá a sütőben, biztosan minden oké-e, nem égett meg a teteje.

4. Hidegen finomabb

{ CKÉP = 271707, 6 }
Tudjuk, nagyon csábító egy frissen sült, meleg brownie, de mielőtt nekilátnál még forrón felszeletelni kis négyzetekre, hagyj inkább időt neki hűlni, majd egy órára tedd a hűtőbe. Megéri, mert az élmény végül kárpótol majd a várakozásért!

5. Bárki elkészítheti

{ CKÉP = 271191, 6 }
Tejtermékmentesen is elkészítheted, simán válthatsz olajra, ha a vajat kihagynád a receptből. Nagyjából a megadott vajmennyiség háromnegyedére lesz szükséged olajból, a brownie állaga ezzel is szuper lesz!

6. Turbózd fel a receptet!

{ CKÉP = 17518, 6 }
A csoki jó barátságot ápol diófélékkel, szárított gyümölcsökkel, mandulával, sós ízekkel - de ne ijedj meg az olyan merész újításoktól sem, mint a brownie-ba szórt chilipehely (természetesen módjával!)!

7. Nem csak a tepsiben sütheted

{ CKÉP = 130143, 6 }
Próbáld ki, hogy muffinsütő formákba öntöd a nyers brownie tésztát, formabontó és kedves ötlet, csavar a már jól megszokott módszeren, bónusz, hogy a vendégek/családtagok is imádni fogják!
Te melyik brownie-t készíted el hétvégén?

EZ IS ÉRDEKES:

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...